Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Bursa’da, bir kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasına sebep olan karbonmonoksit zehirlenmesi ile ilgili açıklama yapan Bursagaz, bacanın kuş ölüsü ve kağıtlarla kapandığını ifade etti.

Bursagaz’dan yapılan açıklamada, "Bursagaz Acil ekipleri tarafından yapılan daire içi kontrolde bacalı kombinin bulunduğu mahalde karbonmonoksit alarm cihazının bulunmadığı, ayrıca olay yeri inceleme polisleri nezaretinde baca bağlantı parçası söküldüğünde ana baca girişinin kuş ölüsü, çalı, kağıt vb. cisimler ile tıkalı olduğu tespit edildi." denildi.

İlk incelemelere göre, usulsüz doğalgaz kullanımının olduğu dairede, doğalgaz sözleşmesinin kullanıcının değil, ev sahibinin üzerine olduğunu belirten Bursagaz yetkilileri, olay sonrası dairenin gazının sayaç vanasından mühürlenerek kesildiğini, iki bloktan oluşan sitede hermatik kullanıcıları hariç diğer doğalgaz kullanıcılarının da gaz akışlarının tedbir amaçlı kapatıldığını bildirdi.

Bursagaz yetkilileri, bacalı cihazlara ait baca bakım ve temizliklerinin, yakıcı cihaz bakımlarının yıllık olarak yapılmasının önemini vurguladı.

Editör: TE Bilisim