Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Avcılık Atıcılık Kulübü Lokali önünde, evli iki çocuk babası Orhan Buyak'ı (33) silahlı saldırı düzenleyerek öldürdükleri ileri sürülen 3 kişi adliyeye sevk edildi.

İddiaya göre, Orhan Buyak, geçtiğimiz günlerde birlikte alkol aldığı Hakan K. ile tartıştı. Tartışmanın ardından Hakan K.'nın kendisini darp ettiğini öne süren Orhan Buyak, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Polis merkezine ifadeye giden Hakan K., savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Serbest kaldıktan sonra arkadaşları Mesut A. ve Ferdi Ö. ile birlikte Beyazıt Mahallesi 1. Havuzlar Sokak'taki Şükraniye Avcılık Atıcılık Kulübü Lokali'ne gelen Hakan K. içeride oturmaya başladı. Bir süre sonra lokaldeki Hakan K. ve arkadaşlarının yakınlarını tehdit ettiğini öğrenen Orhan Buyak iddiaya göre, av tüfeğini alarak lokal önüne geldi. Mesut A. ile tartışan Orhan Buyak lokale girdi. Bu esnada Mesut A., Orhan Buyak'ın elinden tüfeği aldı. Şükraniye Avcılık Atıcılık Kulübü Derneği Lokali'nde oturan Hakan K. ve Ferdi Ö. de iddiaya göre silahlarına sarılarak ateş etmeye başladı.

Olay yerine gelen 112 acil servis ambulansı görevlileri, saldırıda yaralanan Orhan Buyak'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Polis, saldırı sonrası kaçan üç zanlının peşine düştü. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Mesut A. (36), Ferdi Ö. (19) ve Hakan K. (32) isimli zanlıları yakaladı.

Zanlıların emniyetteki ifadelerinde suçu birbirinin üzerine attıkları ileri sürüldü. Hakan K. ifadesinde "Ferdi ateş etti, mermisi bitince belimdeki tabancayı çıkarıp ateş etmeye devam etti" derken, Ferdi Ö. de "Mesut'u öyle görünce ateş ettik" diye ifade verdiği öğrenildi. Olayda Ferdi Ö.'nün 7.65 milimetre çapında, Hakan K.'nın da 9 milimetre çapında tabanca kullandığı belirlendi. Emniyette ifadesi tamamlanan üç zanlı adliyeye sevk edildi.

Editör: TE Bilisim