Fitne katilden beterdir. Allah fitnenin, fitnecilerin, fasıkların, münafıkların şerrinden korusun. Lütfen sağduyu! İnandığımız doğruların ölçülerin sınavını veriyoruz. Herkesin ağzından çıkanı kulakları duymalıdır.

Türkkan çok büyük yanlış yapmış kendisi de bunu itiraf edip kabul etmiştir. Onun yaptığı galiz küfürleri hayatının parçası haline getiren ahlak, edep, adap ölçüleri kaybolan partisi ne olursa olsun bir sürü seviyesiz insan vardır.

Siyasetin dili nezaket, zarafet ve saygı olmalıdır. S….sıyıran sıyırana s….. t….. çok ahlaksız seviyesiz bu zeminin hiç kimseye faydası yoktur.

Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?

Eski siyasileri 12 Eylül öncesi özel şartlara rağmen nezaketten hiç ayrılmadılar.

Siyasi diyaloglarda argo, küfür hakaret küfür bindiği dalı kesmektir. Bu davranışlar pislik içinde yaşama zemini inşa eder. Lütfü Türkkan ve benzerleri dünde bugünde hep imtiyaz görmüştür.

Onlar yarın yukarılarla barışır parti değiştirir. Kim bilir yeni adreslerinde saygı iltifat görürler. Bizim aşağıda cenaze düğün vb. hayatın sevinç ve kederini paylaşmamız bir arada yaşama iklimini korumalıyız.

Yarın Sayın Meral Akşener, Lütfü Türkan MHP’ye çağrılır yakın zamanda bu davetleri müşahede ettik. Gelen iyi adam olur giden tu kaka. Yeni davetlerin olmamasını garanti etmek mümkün mü?

Mesela MHP İstanbul milletvekili Hayati Arkas, Sayın Devlet Bahçeli’nin elini öptü baş tacı edildi. Biz edep adap içinde Allah vergisi aklımızın kestiğini söyledik, itildik, kakıldık, hakarete uğradık balkonumuzdayız.

O yüzden küfür sahibini ya da benzerlerini mahkum edelim ama herkes köyünde ilçesi ve ilinde ülkesinde diyalog iklimini muhafaza etmelidir. Türk İslam Ülkücüleri davranış ve kararlarını kişilere, olaylara konjonktüre göre değil, ideoloji, ilke Ülkü ve ülkesine göre belirlemelidir.

Yarın birbirimizin yüzüne bakacak iklimi korumalıyız. Bu ülkenin Ülkücü Camianın gideni ve kalanına çok ihtiyacı var. Bir gün bu büyük buluşma elbette gerçekleşir, ruhlarımız şehitlerin ruhu ile hep bir arada olmalıdır.

Sağduyu sahibi herkese ülkenin Türk milletinin ihtiyacı vardır. Yazıktır günahtır. “Öfke gelir göz kararır öfke gider yüz kızarır.” kem söz sahibine aittir. Bu ne celal ne bu şiddet nasıl bir öfke Allah’ım!

Böyle kutuplaşmanın çirkin seviyesiz bir tartışmanın asla galibi yoktur ama kaybedilen kırılan bozkurt yüreklerdir.

Lütfü Türkkan çok ağır siyasi bedel ödedi belki ödeyecektir. Her şey ortada ama herkesin tepkisi meramı vb. davranışlarını Türk İslam ahlakı ölçüleri ile ortaya koymalıdır. 50 yılda inşa ettiğimiz dostlukların korunması sınavımız çok zor geçiyor.

Dostluğu kardeşliği Ülküdaşlığı bir fitneye feda edemeyiz.

Bütün bu talihsiz kısır tartışmayı dehşet içinde üzülerek olanları izliyoruz.

Ülküdaşlık hukukunu yıkmadan ülkeyi bölemezler.

Lütfen Ülküdaşlık hukukunu koruyalım.

Sabri Şenel / 11.11.2021

Editör: TE Bilisim