YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Bursa merkez Osmangazi Belediyesi’nin 'Yeniden Yeşil Bursa' hedefiyle başlattığı Bir Milyon Fidan Kampanyası başladı. 14 okuldan yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı fidan dikim töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2010 yılında startını verdikleri ‘1 Milyon Fidan’ kampanyasında bu güne kadar 700 bin fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttükleri kampanyanın Türkiye’de düzenlenmiş en büyük çevre projelerinden biri olduğunu ifade eden Dündar, “4 yılda 742 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bunun için okullarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, gazetecilerin ve en anlamlısı Bursasporumuzun da katıldığı toplam 68 fidan dikim programı düzenledik. Sadece Selçukgazi köyümüzde bu güne kadar 40 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bugün de bin 500 çam fıstığı fidanını, çocuklarımızla birlikte, bir bayram havasında toprakla buluşturuyoruz.” dedi.

Bu güne kadar Demirtaş, Ovaakça, Selçukgazi, Avdancık, İsmetiye, Kazıklı bölgelerindeki ormanlık alanların yanı sıra Osmangazi sınırları içerisinde bulunan park ve yeşil alanlara 180 bin fidan diktiklerini belirten Dündar, şöyle konuştu: “Bugün burada minik yavrularımızla birlikte startını verdiğimiz, 2013 yılı ağaç dikim sezonunda, Kasım ayı sonuna kadar 200 bin fidan dikerek, yıl sonunda toplamda 900 bin fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Önümüzdeki yılın Mart ayında da kalan 100 bin fidan daha dikerek, kampanyamıza ismini veren 1 milyon fidanı toprakla buluşturmuş olacağız.”

2013 yılında 87 bin metrekare alanı yeşillendirerek 27 parkı hizmete açmayı planladıklarını açıklayan Dündar, “Bu güne kadar 172 bin metrekare alanı yeşillendirerek 67 parkı, vatandaşlarımızın, çocuklarımızın hizmetine sunduk. Osmangazi Belediye sınırları içerisinde, park ve bahçelerle birlikte 742 bin fidan toprakla buluştu. Bursa’mız sizlerle birlikte diktiğimiz bu fidanlar sayesinde yeniden eski yeşiline kavuşacak. Dikmiş olduğumuz fidanlar, bizim ve siz çocuklarımızın geleceğine önemli bir katkı sağlayacak. Bizlerle birlikte bu coşkuya ortak olan tüm katılımcıları kutluyorum.” diye konuştu.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ise 1 Kasım 2007'de Türkiye genelinde başlatılan Orman Eylem Planı ve Ağaçlandırma Kampanyası ile yeşil olan ülkemizin daha da yeşil olmasının hedeflendiğini söyledi. Coşkun, “Bu seferberlikte sadece orman idaresi değil, STK’ların ve belediyelerin de katkı koymasını istedik. Bu konuda bize büyük destekleri olan Osmangazi Belediyesi’ni kutluyorum. 2008 2012 yılları arasında 6 milyon 600 bin adet fidan diktik. Bunların 600 binini de Osmangazi Belediyemizin destekleriyle gerçekleştirdik. Bize verdiği destek ve katkılarından dolayı Sayın Başkanımız Mustafa Dündar’ı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim