Yıl 2012 Doğu ve Güneydoğu'daki kızlar hala töreye 'kurban' ediliyor. 15 yaşındaki Hatice Daşlı'da bu töreye kurban oldu.

KUZENLERİ TECAVÜZ ETTİ

Takvim gazetesinden öğrenildiğine göre, Diyarbakır'da doğan Hatice Daşlı'nın sadece adı vardı. 2 yıl önce ailesi onu zorla bir adama başlık parası karşılığında verdi. Ama 'çocuk gelin', bu eziyete 2 yıl katlanabildi. Hatice, anne evine geri döndü. Kuzenleri S.D. ve Ö.D. bunu fırsat bilip amca kızı olan Hatice'ye tecavüz etti. Küçük gelin hamile kaldı.

Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!

HALATLA BOĞUP ÇAYA ATTILAR

Karnı büyüyünce de dedesi bu utançtan kurtulmak istedi. Aile meclisi bir araya geldi. Halat amcaları H.D ve E.D'ye Hatice'nin öldürülmesi için verildi. Boğulan kız, Batman Çayı'na atıldı. Bir çoban kızın cesedini buldu. Otopsi sonucunda kızın 4 aylık hamile olduğu belirlendi.

KUZENLER ARANIYOR

Polis yaptığı çalışmayla 'töre cinayeti'nin ayrıntılarını ortaya çıkararak 7 kişiyi gözaltına aldı. Polisteki soruşturmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.D.'nin dedesi R.D., amcaları H.D., ve E.D., tutuklanarak cezaevine konuldu. H.D.'ye tecavüz ettikleri iddia edilen kuzenler S.D. ve Ö.D.'nin yakalanması için polis çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim