İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Bir yaşında beşikten düşerek yüzü yanan 17 yaşındaki Sakine Özdemir, estetik ameliyat olmak için kendisine yardım eli uzanmasını bekliyor.

Elazığ Yazıkonak beldesi Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Sakine Özdemir (17) altı kardeşli Özdemir ailesinin ikinci çocuğu. 4 erkek ve 2 kız kardeş olduklarını belirten Özdemir, "Annem beni beşikte yalnız bıraktığı bir sırada soba devrilmiş ve yüzüm yanmış." sözleriyle başına geleni anlattı. Büyüdükten sonra bu halini insanlara anlatmaktan bıktığını ve insanların kendisini dışladığını ifade eden Sakine Özdemir, "İnsanlar bana, 'senin yüzün böyle, sen hiç hayaller kurma, çünkü gerçekleşmez' diyorlar. Bazen çok ağlıyorum. Zorlanıyorum böyle yaşamaktan. Bir genç kız olarak ve hayalleri olan biri olarak bu bana çok zor geliyor." dedi.

Ailesinin maddi durumu olmadığı için tedavi olamadığını dile getiren Sakine Özdemir, "Ailem Bingöl-Karlıova'da çobanlık yapıyor. Durumumuz çok kötü, babamın parası yok. Zaten ailem başkasının hayvanlarına bakarak geçim sağlıyor. Şu an tüm kardeşlerim, annem-babam ile birlikte. Ben Elazığ'da okula gitmek için yalnız yaşıyorum. Arkadaşlarım ile aramdaki tek fark yüzümün yanık olması. Kendimi arkadaşlarımın sözleri ile dışlanmış hissediyorum. Ameliyat olmak istiyorum. Sağlık güvencemiz olmadığı için ameliyat olamıyorum. Hastaneye gittim, fakat İstanbul'a gitmen gerekiyor dediler. İyileşme durumum olmasına rağmen durumumuz kötü diye tedavi olamıyorum. İyileşmek ve herkes gibi yaşamak istiyorum." sözleriyle yetkililerden ve hayırseverlerden destek istedi.

Elazığ Yazıkonak Piyada Zafer Kılıç İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi olduğunu anlatan Sakine Özdemir, okulda yaşadıklarını ise şöyle ifade etti: "Okula 10 yaşında başladım. Kardeşlerim okula gidiyordu. O zaman 8 yaşındaydım ve okulun ne olduğunu bilmiyordum. Sonra babama ben de okula gitmek istediğimi söyledim, fakat babam buna müsaade etmedi. Okula gitmek için iki gün ağladım. Babam okula gitmekte ısrarcı olduğumu görünce beni okula götürdü. Şu an 17 yaşındayım ve yardım eli uzanmasını bekliyorum."

Editör: TE Bilisim