Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, ekmek israfını önlemek amacıyla halkı bilinçlendirmeye yönelik faaliyetler yapacaklarını söyledi. Candan, Türkiye'de 1 yılda israf edilen ekmekle 500 okul yaptırılabileceğini belirtti.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Samsun Şube Müdür Yardımcısı Adnan Budak ve Çorum Ajans Temsilcisi Muammer İstanbul, Turhan Candan'ı makamında ziyaret etti. Burada konuşa Candan, israfla mücadele için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kampanya başlattığını hatırlatarak, ''Türkiye'de günde 101 milyon ekmek üretilmektedir. Ancak 95 milyonu tüketiliyor. 6 milyon ekmek ise çöpe atılmaktadır. Yine 1 yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin parasal değeri ise 1,5 milyar TL'dir.'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ekmek israfını önleme kampanyasına, toplumun tüm kesimlerinin katılması ve söz konusu israfın önlenmesi için gerekli çalışmaların birlikte yapılmasının önemine değinen Candan, ''Ekmek, fakir vatandaşımızın sofrasının vazgeçilmezidir. Ekmeğin israf edilmemesi için gereken gayreti göstermeliyiz. Bir yılda çöpe atılan ekmekle israf edilen 542 bin ton buğdayı ülke ekonomisine kazandırmalıyız.'' diye ifade etti.

TMO Samsun Şube Müdür Yardımcısı Osman Budak da Çorum Belediyesi'nin ekmek israfını önlemede yapacağı çalışmaların, hem şehir hem ülke nezdinde çok önemli bir yer tutacağını söyledi. Budak, katkıları için belediyeye teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim