Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Bursa Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Ferruh Kaya, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti.

    Ferruh Kaya, dernek olarak üyelerinin sosyal ve kültürel ilişkilerini geliştirip, birikimlerini ülke yararına kullanacak bireyler haline getirme gayreti içinde olduklarını söyledi.

    Türkiye’ye yayılmış olan Kafkas kökenli vatandaşların çok geniş bir yelpaze oluşturduğunu belirten Kaya, Adıge, Abhaz, Çeçen, Oset, Karaçay gibi hangi etnik guruba ait olursa olsun, Bursa’da kurulmuş olan dernek çatısı altında bir araya geldiklerini ifade etti. Kaya, “Birleşik Kafkasya Derneği olarak, kültürel faaliyetlerimizin yanı sıra, sosyal yapı içerisinde ülkesinin bölünmez bütünlüğü adına irade koyan bir yapıya sahibiz. Etnik temelden çok, kültürel yapımızı ön plana çıkartan bir derneğiz. Kendi kültürümüzü korumak adına da, devletin desteğine ihtiyacımız var.” dedi.

    Başkan Mustafa Dündar ise bu tür derneklerin Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayan çok önemli sivil toplum kuruluşları olduğunu belirtti. Belediye olarak, bu tür STK’lara her türlü desteği verdiklerini ifade eden Dündar, “Bursa, Türkiye’deki farklı kültürlerden gelen insanların bir arada sorunsuzca yaşayabildiği çok önemli bir merkez. Bizler, Osmangazi Belediyesi olarak, kültürel zenginliklerimizi yaşatmak adına, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada ortak çalışmalar yürüteceğiz.” diye konuştu.

    Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Avukat Ferruh Kaya, Başkan Yardımcıları Mahmut Çetiner, Cemal Canbek, Genel Sekreter Tuna Yıldız, Yönetim kurulu üyeleri Av. Nesrin Şener, Mehmet Özdinoğlu’ndan oluşan heyet, Başkan Dündar’a, şaha kalkmış bir Kafkas atının resmini hediye etti.

Editör: TE Bilisim