Şimdi Dilipak.. Şimdi Dilipak..
Bitlis Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD) Bitlis’te yaşayan esnaf, memur ve öğrencilerden oluşan bir gruba kentin tarihi ve turistik mekânlarını gezdirdi.

    BİSİAD’ın ofis olarak kullandı tarihi Yusuf-iye Medresesi'nde kahvaltı ile başlayan program tarihi ve turistik mekânların gezilmesiyle sona erdi. 1898 yıllında 123 yaşında vefat eden ve türbesi ikinci Abdülhamit Han tarafından bir İtalyan mimar gönderilerek yaptırılan, Muhammet Küfrevi Hazretleri'nin kabri ziyaret edildi. Daha sonra Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin birinci dünya harbinde 1916 yıllında Ruslara esir düştüğü tarihi köprü gezildi. Ebu Eyüp El-Ensari (r.a) Hazretleri'nin kardeşi Feyzullah Ensari (r.a) ve Şeyhul Garip Hazretleri'nin kabri ziyaret edildi. Tarihi Bitlis Kalesi ve 5 minare tanıtıldı. Son olarak Zeydan Mezarlığı'nda metfun olduğu bilinen Hz. Zülküf (a.s)’ün kabri ziyaret edilerek tarihi ve turistik gezi sona erdi.
    
    Geziye katılan esnaf, memur ve öğrencilerin birçoğu Bitlis’te yaşamalarına rağmen bu mekânların birçoğunu şimdiye kadar ziyaret etmediklerini söyledi. Geziye katılan Kemal Saygı, "Bitlis’te birçok tarihi ve turistik mekânların olduğunu ancak burada yaşayan çoğu insan bu mekânlardan habersizdir. Bitlis'in yerelde de tanıtıma büyük ihtiyacı vardır. Bu konuda BİSİAD’ın çalışmalarını takdir ediyorum. Bu tür tanıtım çalışmalarının herkes tarafından desteklenmesi gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

    BİSİAD Başkanı Ayetullah Şimşek, amaçlarının Bitlislilere ve Bitlis’te yaşayanlara şehri tam olarak tanıtmak, tarihi ve turistik mekânlardan haberdar etmek olduğunu belirti. Şimşek, "Dolayısıyla bu esnaf memur ve öğrenciler Bitlis'i başkalarına daha iyi anlatma fırsatı bulmuş olacaklar. Bu tür gezilerimiz program dâhilinde devam edecektir. Bitlis'i tanıtmada herkesin duyarlı olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim