Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte Bitlis Belediyesi, karla mücadele çalışmaları için tüm envanter ve ekip çalışmalarını tamamladı. Bitlis Belediyesi 260 kilometre yol ağında 45 personel, 1 şantiye ve çok sayıda iş makinesi ile bu süreci yürütecek. Belediyesi ayrıca, kendi bünyesinde bir kriz merkezi oluşturarak 24 saat boyunca gelen ihbarları değerlendirecek.

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte Bitlis Belediyesi, karla mücadele çalışmalarının startını verdi. Karla mücadele için kriz merkezi oluşturuldu. Tüm mahalle ve sokakların yol ağını çıkaran ve bunun üzerinden planlamaya giden Bitlis Belediyesi, kış boyunca tüm mahalle ve sokakların karla mücadele çalışmalarını vardiyalar şeklinde aralıksız sürdürecek. Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde 'Karla Mücadele Birimi' oluşturulurken, ayrıca belediye bünyesinde 7/24 çalışacak bir kriz merkezi de oluşturuldu. Belediye, 260 kilometre yol ağında çalışma yürütecek. Belediye, karla mücadele çalışmaları için tüm mahalle ve sokaklarda 1 şantiye kurup, bu şantiyede 45 personel görevlendirdi. Belediye, 7 loder, 1 akaryakıt servis aracı, 4 adet Jcb kepçe, 1 adet TIR, 6 adet kamyon, 4 adet 4x4 pikap ve 2 tuzlama aracı ile bu çalışmaları yürütecek. Bitlis Belediyesi bu araçlarla kentte toplamda 260 kilometre yol ağında 24 saat boyunca çalışmalarını yürütecek. Çalışmalar sırasında tüm bilgiler kriz merkezine aktarılacak, kriz merkezinden ise bölgelere bu bilgiler ulaştırılacak. Bitlis Belediyesi, geçmiş yıllardaki kar çalışmalarından farklı olarak araçları sürekli ring (hareketli) halde tutacak. Fırtınalı bölgelerde kar kesildikten sonra, diğer bölgelerde ise kar yağışı ile birlikte temizleme ve yol açma çalışmaları sürdürülecek.

Bitlis Belediyesi Eşbaşkanı Hüseyin Olan, tüm imkanlarımızı seferber ederek çalışacaklarını, halkın mağdur olmaması için uzun süreden beridir çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Kent merkezinde tüm ekiplerin tamamlandığını aktaran Eşbaşkan Olan, bu ekiplerin olası tüm durumlara müdahale edeceğini belirtti. Kış boyunca yapılacak çalışmalarla ilgili halkın duyarlı olmasını isteyen Olan, "Halkımızın özellikle yanlış ihbarlarda bulunmamalarını istiyoruz. Bu konuda tüm halkımızın duyarlı olmalarını istiyoruz. Yine özellikle kar yağışı ve fırtınanın olduğu ve taşımalı eğitimin yapıldığı bölgelerimizde halkımızın dikkatli olmasını rica ediyoruz. Halkımızın da desteği ile sorunsuz bir çalışma yürüteceğimizi belirtiyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim