Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Bitlis'te 5 yıldır jeotermal kaynak arama faaliyetlerini sürdüren Zorlu Holding ve Aytemiz Şirketler Grubu ile Bitlis Valiliği arasında, jeotermal kaynaklardan elektrik enerjisi üretimine yönelik sözleşme imzalandı.

Zorlu Holding Genel Müdür Yardımcısı Ali Kındap ve Aytemiz Şirketler Grubu Yatırımlar Genel Müdürü Turgay Karacalar ile Vali Orhan Öztürk'ün imzaladığı protokole göre, Zorlu Enerji Holdinge Nemrut Jeotermal Sahası'nda 2, Aytemiz Şirketler Grubu'na ise Güroymak ilçesindeki jeotermal sahasında 5 işletme ruhsatı verildi.

İmza töreninde konuşan Vali Öztürk, valilik tarafından bugüne kadar verilen jeotermal işletme ruhsat sayısının 10, arama ruhsatı sayısının ise 17'ye ulaştığını söyledi. Öztürk, toplam 7 noktada jeotermal enerji üretimi çalışmalarının başlatılacağını kaydederek, şöyle konuştu:"Bu yıl içinde başlanması planlanan çalışmalarda asıl hedef, jeotermal enerji üretimi olmakla beraber Aytemiz Enerji'nin hedefleri arasında konut ısıtma da bulunmaktadır. Bitlis, Türkiye'nin en büyük jeotermal enerji kaynağına sahip. Atılan bu adımlarla Afyonkarahisar, Denizli, Bursa ve Manisa gibi Bitlis'te jeotermal açıdan Türkiye ve dünyada farklı bir yere ulaşacak. Jeotermal enerji üretiminin yanı sıra Bitlis'te termal sağlık turizmi, termal seracılık ve konut ısıtması da gelişecek."

Editör: TE Bilisim