Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Yazılı ve görsel basında yer bulan 'Bitlis’in simgesi 5 minareden biri kayıp' haberi üzerine yapılan çalışmalar neticesinde kayıp 5. minarenin yeri bulundu.

    Türkülere konu, filmlere ilham kaynağı olan, birçok manide yer alan ve Türkiye'nin değişmeyen simgeleri arasına giren Bitlis'teki tarihi 5 minareden birinin kayıp olduğu iddiası, tarihçileri harekete geçirdi. Yaptıkları araştırmalar neticesinde kayıp minarenin yerini tespit ettiklerini söyleyen araştırmacı yazar Mehmet Törehan Serdar, “Ne zaman yıkıldığını ve nerede olduğunu bilinmiyorduk. Kayıp minare haberi ilk duyulduğunda Bitlisler dahil birçok vatandaş şok oldu. Minare nasıl kayıp dediler ve şaşırdılar. Ama gerçekten de kayıptı.” dedi.

    Bilinenin aksine 5. minarenin Bitlis merkezdeki Hatuniye Camisi'nin minaresi olduğunu belirten Araştırmacı Yazar Törehan Serdar, “Daha sonra kayıp minarenin akıbetiyle ilgili araştırmalar yapmaya başladık. Araştırmalar bir takım sonuçlar vermeye başladı. İlk etapta minarenin yerini tespit ettik. Kayıp minarenin Bitlis merkezde bulunan Hatuniye Camisi'nin minaresi olduğunu tespit ettik. Bu cami ve minarenin Abbasiler döneminde Huma Hatun tarafından yapıldığını öğrendik. Bitlis’in kayıp minaresi Hatuniye Camisi'ne ait minareydi. Fakat günümüze kadar cami, çok sayıda badire atlattığı için birçok özelliğini yitirmiş. Camide bazı eski özellikler hala duruyor. Fakat minare yok, minarenin nasıl yıkıldığını bilmiyoruz.” şeklinde konuştu.

    Şu anda Şerefiye Camisi, Ulu Cami, Meydan Camisi ve Gökmeydan Camisi adlı 4 tarihi camide 4 minare bulunduğunu hatırlatan Serdar, yeni süreçte beşinci minarenin ne zaman yıkıldığıyla ilgili bilgileri araştıracaklarını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim