Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Bitlis’in Tatvan ilçesinde durakta bekleyen bir yolcu minibüsünün üzerine 5 katlı binanın çatısından biriken kar ve buz yığınları düştü. Olayda minibüsün tavanı göçerken, araç içindeki 2 kişi yaralandı.

Olay, Bitlis’in Tatvan ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Reşit Karaaslan yönetimindeki 13 K 1131 plakalı minibüs Kolbaşı köyüne gitmek üzere Hizan durağında park halinde iken üzerine yaklaşık 5 metre uzaklıktaki 4 katlı binanın çatısından buz ve kar kütlesi düştü.

Tavanı tamamen ezilen minibüsün içinde sıkışan vatandaşlar çevredeki vatandaşların yardımıyla araç içinden çıkarıldı. Maddi hasarın yüksek olduğu olayı araç içindekiler hafif sıyrıklarla atlattı.

Minibüsün amcasına ait olduğunu belirten görgü tanıklarından Serdar Karaaslan “Buradan yolcuları alırken birden çatıdan kar düşmeye başladı. Kar altında kalan araçta 4 kişi vardı ve ikisi hafif yaralandı. Onları çıkartıp hastaneye gönderdik.” dedi.

Olay anında yoldan geçen Nihat Baran ise kar kitlelerinin bir anda yol kenarında duran minibüsün üzerine düştüğünü ve minibüsün içindeki 4 kişinin çevredeki vatandaşlar tarafından çıkarıldığını ve araçta maddi hasarın meydana geldiğini söyledi.



Editör: TE Bilisim