Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Bir virüs dünyaya meydan okuyor.
Mikrobiyologların çalışmaları hangi aşamada?
20.912 insanın öldüğü bu dünyada 1000 denek fareden sonuç alınamadı mı?
..
184 üniversitemizden Mikrobiyoloji labaratuvarları ne durumda?
Biyokimyacılarımız, eczacılık fakülteleri etken maddelerin algoritmasını çalışıyorlar mı?
Tübitak klavuzluğunda, üniversitelerimiz, ilaç firmalarının Arge leriyle birlikte aşının bulunması bu yüzyılın Pasteur’ünü çıkarabilecekler mi?
...
Bu arada, 10 dairelik 40 katlı 3 gökdelen binanın inşaat maliyeti en az 5 tane 7 yıldızlı mikrobiyoloji labaratuvarı kuracak sermayedir.
Şimdi yüksek plazalarımız boş..
Yollarımız köprülerimiz boş.
#Evdekal modundayız çünkü ..
...
Evde kaldık kalmasına da, önceliklerimizi iyi belirleyemediğimiz “Sağlıkta Stratejik Planlama” ve Medikal Teknoloji, Farmokoloji, Biyokimya, mikrobiyoloji derslerinden kaldık.
...
Bence, TV lerde bitkisel takviye magazincileri, saat doldurmak için davet edilen sosyal bilimciler ve her konunun uzmanı kesilen gazeteciler yerine , ülkemizi ve dünyayı dönüştüren ileri sağlık teknolojileri bahsinde;
üniversite rektörlerimiz, Eczacılık Fakültesi Dekanlarımız, Tübitak Başkanı, Milli ve Yerli İlaç Firmalarının CEO ları ve Teknolojiden Sorumlu Bakanımızı da dinlememiz lazım.
..
Corona test sayılarını, pozitif negatif durumlarını, vefat edenlerin sayılarıyla birlikte Z raporlarını Sağlık Genel Müdürlüğü web sitesinden de öğreniriz.
...
Eğitimi, ticareti, turizmi yaşam alışkanlıklarımızı, kültürümüzü herşeyi değiştirecek bu makro stratejik kurguya karşı biz de önceliklerimizi ve stratejik planlarımızı daha güçlü çalışalım, derim.

Yüksel Yalçın

Editör: TE Bilisim