Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir
Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Argüden, Türkiye’deki bankaların, Global Compact Sözleşmesini (BM Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzalayan şirketlere daha kolay kredi vereceğini söyledi.

Bursa Sanayici ve İş Adamları Derneği(BUSİAD) ve Global Compact Türkiye, iş dünyası temsilcilerini, yenilikçi bir kurumsal sosyal sorumluluk çatısı olan ve evrensel ilkeler öneren UN Global Compact kapsamında buluşturdu. BUSİAD Konferans salonunda düzenlenen programa işadamları katıldı.

Açılışta konuşan Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Argüden, Türkiye’deki en büyük 20 şirketten 15’nin Global Compact Sözleşmesini imzaladığını dile getirdi. 100’ü aşkın ülkede 12 bine yakın üyelerinin bulunduğunu belirterek, sözleşmeyi imzalayan her şirketin üye olabileceğini belirtti.

Argüden, sözleşmeyi imzalamanın şirketlere kazandıracaklarını ise şöyle ifade etti: “Ülkenin de dünyanın da en çok kurum sayısını oluşturan KOBİ’ler. Biz KOBİ’lerin en çok ihtiyaç duyduğu şey nedir diye baktık. KOBİ’lerin paraya ve pazara ihtiyacı olduğunu gördük. Para ve pazar alanını sorumlu şirketlerin nasıl alacağına baktık ve aklımıza muhteşem bir fikir geldi. Bankalar eğer bu kriterleri, kredi verme kriterleri içerisinde gösterirlerse daha az riskli kuruluşlara kredi vermiş oluyorlar. Bu da onlar için bir kazanç. Bu kriterleri uygulayan şirketler de daha kolay finansmana ulaşmış oluyorlar. Bu da herkesin kazandığı, kimsenin kaybetmediği bir yöntem.”

Argüden, şunları ifade etti: “Peki bankaları nasıl ikna edeceğiz bunu uygulamaya? Biz istiyoruz diye ne kadar yaparlar bilemem. Türkiye’den 20 banka, BDDK, BİST ve SPK temsilcilerini bu konuda en iyi ülkelerden olan Hollanda’ya götürdük. Hollanda’a üç gün, üç farklı bankada bu işi yapan insanlarla konuşturduk. Onlar nasıl yapıyorlar, hangi soruları soruyorlar, nasıl değerlendiriyorlar, nasıl puanlandırıyorlar. Türk bankalarına bunları gösterdik ve Türk bankaları içerisinde buna başlandı. Yakında bunun tanıtımını da yapacaklar ve yapmayan banka da kalmayacak.”

Editör: TE Bilisim