YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde rahatsızlanan 67 yaşındaki İngiliz turist Stuart Spencer Moreton, sevk edildiği İzmir Kent Hastanesi’nde kalp ameliyatına alındı. Prof. Dr. Suat Buket tarafından aort kapağı değiştirilip mitral kapağı tamir edilen Moreton, “Bunun kalp ameliyatlarının en zorlarından biri olduğunu biliyorum. Yeniden dünyaya gelmiş gibiyim. Sağlığıma kavuşmanın mutluluğu içinde ülkeme döneceğim.” dedi.

Eşi Beverly Ann Moreton ile birlikte her yıl Bodrum’da tatil yapan Moreton, zorunluluktan Türk sağlık hizmetleriyle de tanıştı. Kısa bir süre önce rahatsızlandığını, akciğer embolisi teşhisiyle İzmir’e sevk edildiğini anlatarak, “Tedavi gördüm, iyileştim ancak kalbimle ilgili ciddi problemler vardı. İki adım atsam yoruluyordum. Bodrum’da tedavi gördüğüm hastanede doktorlar, Prof. Dr. Buket’i önerdi. Belki acil değil ama gerekli bir ameliyattı. Eşim ve ben, çok ilgi ve destek gördük. Taburcu olduktan sonra İngiltere’ye döneceğiz. Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Özel Kent Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği Sorumlusu Suat Buket ise Moreton’un ameliyatı ve durumu hakkında şu bilgileri verdi: “Aort anevrizmasının yanısıra aort kapağında darlık ve mitral kapak yetmezliği vardı. Ayrıca pulmoner emboli veya akciğer embolisi denen, sağ kalpten çıkarak akciğerlere kan götüren damarların tıkanmasına bağlı gelişen ciddi bir hastalık ile pulmoner hipertansiyon denen, akciğerlere giden damarlardaki basıncın artması hastalığı bulunuyordu. Ciddi nefes darlığı çekiyordu. Ameliyatta aort kapağını değiştirdik, mitral kapağını tamir ettik. Operasyon 5 saat sürdü. Şimdi durumu çok iyi.”

Editör: TE Bilisim