İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Yozgat’ın Boğazlıyan Devlet Hastanesi, tedavi için hastaneye gelemeyecek durumdaki engelli ve yatalak durumdaki fiziksel rahatsızlığı bulunan vatandaşlara evde sağlık hizmeti vermeye başladı.

Boğazlıyan Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Cansever’in girişimleri ile hayata geçirilen proje çerçevesinde hastaneye gelemeyecek yatalak durumda olan ve fiziksel rahatsızlığından dolayı yürüyemeyen vatandaşlara evde sağlık hizmeti verilmesine başlanıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dr. Cansever, hastanede yeni faaliyete geçirdikleri ‘Evde Sağlık Hizmeti Birimi’nin tam donanımlı sağlık aracıyla birlikte, doktor ve sağlık memuru ile birlikte hizmet vereceğini söyledi.

Evde bakım hizmetleri kapsamında mağdur ve hareket edemeyen insanların derdine derman olacak bir proje olduğuna dikkati çeken Dr. Cansever, “Bütün vatandaşlarımızın olduğu gibi özellikle sağlık hizmetine ulaşması bir hayli zor olan, yatağa tam bağımlı olan hastalara sağlık hizmetini evinde sunacak olan evde sağlık hizmetleri birimimiz randevulu esasa göre mesai saatleri içerisinde, Boğazlıyan Belediye mücavir alanı (ilçe merkezi) içerisindeki yatağa tam bağımlı hastalara düzenli olarak sağlık hizmeti verecektir." dedi.

Yatağa tam bağımlı hasta ve hasta yakınlarının hastanenin evde sağlık hizmetleri birimine şahsen veya telefonla müracaat edebileceğini söyleyen Cansever, “Şahsen müracaat edecek hasta ve yakınları hastaya ait 2 adet kimlik fotokopisi ve ilaç raporu, var ise özürlü raporları ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Raporu olmayan ancak yatağa tam bağımlı hastalarda evde sağlık hizmetleri birimine müracaat ederek evde sağlık hizmetlerimizden yararlanabileceklerdir. Evde bakım hizmetinden faydalanmak isteyenler 0 354 645 5006 veya 645 1032 ve 444 3833 nolu telefondan bilgi alabilecekler." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim