Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Bolu'da Ulusal Deprem Stratejik Eylem Planı (UDSEP) faaliyetlerini uygulamak için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde bir toplantı gerçekleşti.

Bolu Vali Yardımcısı Cemal Polat ve daire müdürlerinin katıldığı toplantı Vali Yardımcısı Cemal Polat’ın konuşması ve UDSEP hakkında bilgi vermesiyle başladı. Vali Yardımcısı Cemal Polat yaptığı konuşmasında, "Gelişmiş ülkelerde Devletin görevi afetler olmadan önleyici ve koruyucu yasal düzenlemeler yapmak ve stratejiler geliştirmektir. Ülkemiz müdahale konusunda en iyi ülkeler arasında yer almaktadır. Afete hazır olma konusunda da kendimizi geliştirmeliyiz bunun için UDSEP çalışmasını çok önemsiyorum, ülkemizin büyük çoğunluğu deprem bölgesinde ve deprem afetlerin en acımasızı bunun için çalışacağız, hazırlanacağız müdahaledeki başarımızı hazırlık aşamasında da göstereceğiz." dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Erdoğan ise "Minimum çabayla maksimum fayda sağlayabiliriz örneğin kullanacağınız küçücük bir sabitleme aparatı sizin hayatınızı kurtarabilir. Türkiye olarak en iyi artımız Müdahale, Müdahaledeki başarıyı afet öncesi çalışmalarla risk yönetimine de taşıyabilmek için çalışıyoruz. Halk dilinde Kentsel Dönüşüm olarak da bu çalışmalardan biri Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’la yapılacaklar. Özet olarak Yapı Stokunu elden geçirmek, Depreme dayanıksız yapıları yıkmak, Yeni inşaat teknolojileriyle mevzuatlara uygun yapılar yapmak. Bu eylem planında ise Amacımız Depremin öğrenilmesi, Önceden tedbir alınması, Zarar azaltma çalışmalarının ön plana çıkmasıdır. Eksenimiz Depremi öğrenmek, Depreme karşı güvenli yerleşme ve yapılaşma yapılabilirliğini araştırmak ve Depremin etkisiyle baş edebilmek." dedi.

EYLEM PLANINDA SORUMLU KURULUŞLAR

Toplantının hedefleri hakkında da bilgiler veren İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Erdoğan, "Hedefimiz Bolu deprem bilgi alt yapısının geliştirilmesi, deprem tehlike analizlerinin hazırlanması, Güvenli yerleşme ve depreme dayanıklı yapılaşmanın sağlanması, tarihi ve kültürel miraslarımızın korunması, olası afetlere karşı halkımızın bilinçlendirilerek hızlı müdahalenin sağlanması. Bu eylem planında sorumlu kuruluşlar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, MTA Kocaeli Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Belediye Başkanlığı, MARKA, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğüdür. Bu Kurumlar eylemlerini gerçekleştirmek için İlgili Kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışacaklardır. Faaliyetlerin gerçekleşmesi için kısa, orta ve uzun vadeli dönemler belirlenmiştir bunlar; 1- Kısa Dönem: 2012 – 2013, 2- Orta Dönem: 2012 – 2017, 3- Uzun Dönem: 2012 - 2023" dedi.

Vali Yardımcısı Cemal Polat ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Erdoğan katılımcılara teşekkür ederek bu çalışmaların ve toplantıların devam edeceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim