Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
 Ankara kulislerinde Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener'in isminin üstünü çizmesinin asıl sebebinin Meral Akşener ve Abdullah Gül'ün isminin geçtiği yeni bir parti kurma girişimi olduğu konuşuluyor.
NEDEN ÖFKELİ?

Peki Meral Akşener'e karşı Devlet Bahçeli neden öfkeli, neden üstünü çizdi? Asıl sebep Meral Akşener'in bir partinin liderliği için isminin geçmesi mi?

İşte Sabah yazarı Mahmut Övür'ün bomba iddiası:

"MERKEZ SAĞDA YENİ PARTİ" DEDİKODUSU

Ankara kulislerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener'in isminin üstünü çizmesinin asıl sebebi konuşuluyor. İddiaya göre Bahçeli, Akşener'in adı geçtiği anlarda küplere biniyor. Bunun sebebi de Meral Akşener'in merkez sağda kurulacak yeni bir parti için isminin geçmesi olduğu iddia ediliyor.

Kulislerde dolaşan bu iddiayı gündeme getiren Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür oldu. Övür'ün aktardığına göre 7 Haziran seçiminde AK Parti tek başına iktidar şansını kaybedince merkez sağda yeni bir parti için düğmeye basıldı. Bu parti için ismi geçen iki isim Meral Akşener ve Abdullah Gül... Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener'e duyduğu kızgınlığın asıl sebebinin de bu olduğu öne sürülüyor.

Devlet Bahçeli'nin "Akşener'in bir süredir çok sert eleştirildiği ve yalnızlaştırıldığı gerçeği herkes tarafından biliniyor" diyen Mahmut Övür işin perde arkasındaki iddiayı şu satırlarla aktardı;

"ÜSTÜNÜ ÇİZDİ"

"Bunun tek nedeni de Akşener'in olası genel başkan adayı olması değil. Öyle olsaydı, daha önce adları genel başkanlık için geçen hatta aday olan Koray Aydın ve Ümit Özdağ'a da aynı tavır gösterilirdi.

Oysa Akşener adı ne zaman geçse, Bahçeli adeta öfkeleniyor. Hatta bir söyleşide adını da vererek çok sert bir açıklama yaptı: "MHP'de yalnız Akşener yok. Ondan daha değerli birçok milletvekilimiz var. Niçin hep ondan bahsediliyor? Bu edepsizlik. Sanırım Akşener kaybetti. Ve üstü çizildi." "Üstü çizilen" Akşener, bırakın meclis başkanı olmayı, grup başkan vekili bile olamadı.

"YENİ PARTİ VE MERAL AKŞENER" İDDİASI

"Peki, Bahçeli neden Akşener'e bu kadar öfkeli? Siyaset kulisleri bu soruya, "Merkez sağda yeni bir oluşum" beklentisiyle cevap veriyor. Onun da iki güçlü adresi olduğu söyleniyor; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çevresi ve Meral Akşener...

"CEMAATE MESAJ VERİYOR"

Ortada somut bir adım var mı bilinmiyor ama seçim sonrası AK Parti'ye, yine AK Parti çevresinden yöneltilen eleştirilerle, Akşener'in MHP içinde yalnızlaştırılması bir araya gelince bu düşünce güç kazanıyor. Ama sadece bu değil, bu tavrın oluşmasında, son dönemde siyaseti dizayn girişimleri başarısızlığa uğrayan ve son çare olarak Meral Akşener'i öne çıkartan Cemaat'in de katkısı büyük. Bahçeli bir anlamda çıkışlarıyla Cemaat'e mesaj veriyor.

Editör: TE Bilisim