Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
 Orta doğu, Afrika ve Çin gibi birçok mazlum Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda insanın içini burkan iğrenç çifte standart sömürü düzeni yaşanıyor. Bir kısım insanlar ekmek bulamaz, sefalete mahkum olup, aç susuz terk edilmiş insanlık dışı bir hayatı yaşarken, o insanların yaşadığı yerlerdeki her türlü yer altı ve yer üstü zenginlik birtakım oyunlarla emperyalist ülkelere akıtılıyor.

O ülkelerdeki işbirlikçi idareler ile kurdukları sömürü düzeni sayesinde, imtiyazlı bir kesim rahat bir hayat sürüp pastadan pay alırken, ülkenin kaynakları özellikle ABD, AB ve İsrail’e akıyor. Hiç bir adalet hak insanlık ve merhamet ölçüsü tanımayan azgın kapitalist emperyalist sermaye ocaklar batırıyor, yakıp yıkıyor kan ve göz yaşını sel gibi akıtıyor. İslam dünyasına ve mazlum milletlere musallat olan bu asalak kan emici yapı asırlardır aynı tezgah ve sömürüsünü sürdürüyor.

Bugün BOP la gelenlerin kurdukları ve getirdikleri düzen Irak’ta,Libya’da,Suriye’de Filistin’de kan ve gözyaşıdır. Çileyi çeken mazlum halklar büyük çoğunlukla Müslümandır. Özellikle zulmü durdurma potansiyeli olan Türk milleti hedefteki millet ve ülkedir.Mazlumların petrolünü elen geçiren ve ülkelerindeki diktatör diye tanımladıkları insanları linç ettirirken,o liderlerin kellesi halkın elinde ama petrol batıya akıyor.

BOP un İslam dünyasına hediyesi İsrail,Barzani ,Öcalan,IŞİD akıtılan kan ve gözyaşıdır. O ülkelerdeki mutlu işbirlikçi azınlığa kanlı pastadan sus payı vererek, son kullanım tarihine yenilerini tabi tutup sömürü düzenlerini devam ettirme peşindeler.

Ülkemizde de çarpık bir sömürü anlayışını hayata geçirerek, insanları kendilerine bağımlı hale getirenler, verdiklerinden kat be kat fazlasını götürdükleri hırsızlık soygun ve vurgun soruşturmalarına tabi tutuluyor. Bir çok ülkede petrol zenginliğini, oradaki maşa işbirlikçi yapılara bekçilik yaptırıp, onlara da sus payı vererek, ümmetin malı olan yer altı zenginliklerini kendi ülkelerine ve azgın devletler üstü şirketlerine akıtıyorlar. İslam dünyasında bir tarafta müthiş bir kanlı saadet düzeni sürerken bir tarafta açlık sefalet çaresizlik diz boyu ve yürekleri dağlamaktadır.Petrol batı ve yerli işbirlikçilerine,açlık, kan ve göz yaşı mazlumlara,batsın adaletiniz!

Sabri Şenel

Editör: TE Bilisim