AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
 Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık, bu sabaha karşı hayatını kaybetti. Türkiye sanayisine büyük hizmetleri geçen, Borusan Grubu’nu kurarak Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından biri haline getiren Asım Kocabıyık'ın cenazesi yarın öğle namazının ardından Fatih Camii’nden kaldırılacak. Asım Kocabıyık, bir süredir Amerikan Hastanesi'nde tedavi görüyordu.
KÜLTÜR SANAT ALANINDA DA HİZMET ETTİ
Sanayi yatırımlarına 1958 yılında Borusan Boru Sanayii AŞ’yi kurarak başlayan Asım Kocabıyık, özellikle eğitim, kültür ve sanat alanlarında yürüttüğü sosyal sorumluluk çalışmaları ve hayırseverliği ile de tanınıyordu. 

Cumhuriyet döneminin ilk sanayici kuşağının bir temsilcisi olarak Asım Kocabıyık, Türk ekonomi ve sanayiinin gelişmesinde, dışa açılmasında önemli misyonlar üstlendi. Başta TÜSİAD olmak üzere iş dünyasının önde gelen örgütlerinde aktif rol aldı. Asım Kocabıyık, Borusan Kocabıyık Vakfı aracılığıyla eğitim, kültür ve sanat alanlarında toplumun gelişimini destekleyecek projeleri hayata geçirdi. Hayatı boyunca, ülkesine hizmet olarak gördüğü sosyal sorumluluk çalışmaları ve hayırseverliğiyle ilköğretim, lise, yüksekokul, fakülte ve öğretmen evi gibi sayısız eğitim kurumları yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmetine sundu.

Borusan Holding'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kurucu ve Onursal Başkanımız Asım Kocabıyık, toplumdan kazandığını topluma verme ilkesiyle, çalışkanlığı, erdemliliği, dürüstlüğü ve azmiyle biz Borusanlılara bir adım önde olma vizyonuyla ilerlediğimiz yolda her zaman ışık tutacak."
Editör: TE Bilisim