Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Eşlerinin çocuklarını göstermemesinden yakınan Boşanmış Babalar Platformu (BOBP) üyeleri, kesintisiz eylem kararı aldı. Platform üyesi babalar, 'Velayet hakkı istismarının Türk Ceza Kanunu'nda yer alması' ve 'Çocuk haczinin kaldırılması' için 30 Ocak’ta birçok adliye sarayı önüne, 'Çocuk Haczi Kaldırılsın' çelenkleri bırakacak. Bedensel Engelli Grup Sözcüsü Hüseyin Kılınç, konuya dikkat çekmek için 3 Şubat’ta Samsun’dan Ankara’ya yürüyeceğini açıkladı.

Çocuk haczine ve velayet istismarına karşı 9 Kasım’da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda yaptıkları eylemle seslerini duyuran Boşanmış Babalar Platformu üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile görüşmüştü. BOBP üyeleri, çocuklarını görmek için Bakan Şahin’den yardım isterken, Şahin ise konuyu ele alıp değerlendireceklerini, çalışmanın, çocuklar için hazırlanan pakete ekleneceğini söylemişti. Gerekli düzenlemenin yapılmasına ilişkin kanun teklifi de Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti. Aradan geçen yaklaşık 3 buçuk aylık süre zarfında herhangi bir gelişme sağlanamaması, Boşanmış Babalar Platformu’nu tekrar harekete geçirdi. Platform üyeleri, bu kez kesintisiz eylem kararı aldı.

Eylem kararıyla ilgili açıklamada bulunan BOBP Grup Sözcüsü Hüseyin Kılınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bürokratlarının kendilerine verdikleri sözleri tutmadığını savundu. Mahkeme kararlarına rağmen çocukları ile iletişim kuramadıklarını, sabredecek güçleri kalmadığını ifade eden Kılınç, amaçlarının üzüm yemek olduğunu kaydetti. Engelli baba Kılınç, “Hiç kimseyi incitmeden, yaşadığımız sorunu gündeme getirdik. Sayın Bakanımız Fatma Şahin, konuyla ilgilenerek görüşmemizden hemen dört gün sonra sorunun giderilmesi için gerekli düzenlemenin yapılmasına ilişkin teklifi Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Ancak milim ilerleme sağlanamadı. Çocuklarımızın hasreti dayanılmaz noktaya ulaşmıştır. Bizler üzerimize düşeni yaptık. Hep yasal sınırlar içerisinde kaldık ve kalmaya devam edeceğiz. Yasaların izin verdiği ölçülerde sorunumuzla ilgili kamuoyu oluşturmak ve sorumluları sorunu çözmeye zorlamak için eylemler yapacağız.” dedi.

Kesintisiz eylem sürecini, 30 Ocak’ta adliye binalarına “Çocuk Haczi Kaldırılsın” yazılı çelenkler bırakarak başlatacaklarını ifade eden Platform Sözcüsü Hüseyin Kılınç, “3 Şubat’ta, şu anda halen Adalet Bakanlığı önünde bekleyen “Velayet Hakkı İstismarının Türk Ceza Kanunu'nda Yer Alması” ve “Çocuk Haczinin Kaldırılmasına” ilişkin tekliflerin kanunlaştırılması amacıyla ağır kış koşullarına ve bedensel engelime rağmen Samsun’dan Ankara’ya yürüyeceğim. Yasa teklifi TBMM’de görüşülmeye başlanana kadar da asla yürüyüşümü sonlandırmayacağım. Bu yürüyüşümü de baba özlemi çeken evlatlarımız adına gerçekleştireceğim.” ifadelerini kullandı.

Çocuk haczinin, insanlık dışı bir uygulama olduğunun altını çizen Kılınç, mutlaka kaldırması gerektiği sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilisim