Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, İncirlik Üssü'nde alkollü birinin mescidin arka camını kırarak içeri girdiği ve mihrabın üzerindeki ay yıldızı kırdığını iddia etti.

İncirlik Üssü'nde çalışan işçilerin bağlı bulunduğu Türk Harb-İş Sendikası Adana şubesini ziyaret eden Genel Başkan Bozal, Amerikalı askerlerin mescide saldırdığı iddialarıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İnancı ne olursa olsun hiç kimsenin başka birinin inancına saygısızlık etme hakkı ve yetkisinin olmadığını kaydeden Bozal, Türk toplumunun bazı kırmızı çizgilerinin bulunduğunu aktardı. Türk milletinin uğruna ölebileceği değerlerin bulunduğunu hatırlatan Bayram Bozal, “Bunlardan bir tanesi alnının secdeye gittiği camisi, bir tanesi kutsal kitabı, bir tanesi de izzeti ve namusudur. Türk ulusunun bu saydığım kriterler uğruna öleceğini hepimiz biliyoruz. Olayı, kolluk kuvvetleri ve askeriye araştırarak yapan kim ya da kimlerse bularak kamuoyuyla paylaşacaktır. Ancak yazılanların, çizilenlerin araştırılmadan yazıldığına inanıyorum. Olay, Kur'an-ı Kerim'i parçalama, Kur'an-ı Kerim'i yakma ya da mihrabı dağıtma değildir. Benim ağzımdan çıkanlar sizi temin ederim ki doğru bilgilerdir. Olayın doğrusu şu; birisi ya da birileri kim olduğunu biz de bilmiyoruz. Zannediyorum alkollü biri, ibadethanenin arka taraftan camını kırarak içeri giriyor ve mihrabın üzerindeki ay yıldızlı şekli kırıyor. Olayın tamamı budur. Ancak öyle ya da böyle Türk insanının kırmızı çizgileri vardır. İşte oraya girerek onu düşürmeniz, kırmızı çizgiye müdahaledir. Onun için herkes attığı adıma dikkat edecek. Herkes ne yaptığının hesabını verecek” şeklinde konuştu.

Üs içerisindeki mescidin Amerikalı Müslümanlarla ortak olarak kullanıldığına dikkat çeken Bozal, şunları söyledi: “Orada bizler, Amerikalı Müslümanlarla işçisiyle, subayıyla, astsubayıyla, memuruyla beraber ibadet ediyoruz. Dolayısıyla varsa bir saygısızlık herkese yapılmıştır. Zaten Genelkurmay Başkanlığı'nın görevlendirdiği kişiler, üs içerisinde çalışmasını yapıyor. Ümit ediyorum olay en kısa sürede aydınlanır. İş yerimizde bu ve buna benzer sorunlar bir daha yaşanmaz.”

Editör: TE Bilisim