İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Brezilyalı sporcu, paraşüt pilotu ve TV yapımcısı Luigi Cani ile Wingsuit yarış pilotu ve hava kameramanı James Boole birlikte Kapadokya’da balondan ilk wingsuit atlayışını yaptı. Yaklaşık bin metre yükseklikteki sıcak hava balonu sepetinden kendilerini özel kıyafetleri ile boşluğa bıraktı.
Daha önce dünyanın bir çok yerinden wingsuit atlayışları gerçekleştiren Luigi Cani ve James Boole, her gün yüzlerce sıcak hava balonunun havalandığı bölgede balona binerek yaklaşık bin metre yüksekliğe ulaştılar. Sporcular burada nefes kesen atlayışlarını gerçekleştirdi. Gökyüzünde yaklaşık 400 m/s hıza ulaşan sporcular, daha sonra paraşütlerini açarak inişlerini gerçekleştirdi. Atlayış ve gökyüzündeki anlar fotoğraf ve video çekimleri ile de görüntülendi. Yapılan çekimler önümüzdeki günlerde başta Brezilya olmak üzere çeşitli ülkelerin TV kanallarında yayınlanacak.

Atlayış sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Brezilyalı sporcu, paraşüt pilotu ve TV yapımcısı Luigi Cani, daha önce Brezilya’daki Hz. İsa heykeli, Amerika’daki Grand Canyon, İsviçre Alpleri, Malezya’daki Petronas Kulelerinden atladıklarını söyledi. Yaklaşık bir ay önce balondan atlamak üzere Kapadokya bölgesine geldiklerini kaydeden Cani, ama hava muhalefeti dolayısıyla atlayışı gerçekleştiremediklerini ifade etti.

Kapadokya Bölgesinde balondan atlamayı çok istedikleri için tekrar geldiklerini ve bu kez başardıklarını söyleyen Cani, “Profesyonel olarak dünyanın çok farklı ülkelerinin önemli yerlerinde sky diving yapıyoruz. Kapadokya’da ilk kez denedik ve bunu yaptık. Balondan sky diving denemelerini dünyanın çeşitli ülkelerinde yaptık. Kapadokya’da yaptığımız ise çok farklı ve özel oldu. Atlayış öncesinde uzun bir araştırma süreci oldu. Uçuşun yeri, güvenliği açısından önemli olan bütün hususları ön araştırmada belirledik ve atlayışı ondan sonra yaptık” dedi.

Wingsuit yarış pilotu ve hava kameramanı James Boole ise “Bir ay önce geldik ama bir hafta beklememize rağmen uçuşu gerçekleştiremedik. Daha önce dünyanın çok farklı yerlerinde yapmamıza rağmen Kapadokya’da atlamak korkutucuydu. Ama bu tabii ki, heyecanın ve maceranın bir parçasıdır. Bu çok güzel coğrafyada atlayış yapmak bizim için iyi bir deneyim oldu.” şeklinde konuştu.

Sporcuların atlayışlarını gerçekleştirdikleri balonun Şef Pilotu Mike Gireen de “Sepette atlayış sonrasında kilo kaybı olacağı için aşağıya inmeye başladık. 400 metre/saniye hızla aşağıya indik. Arkadaşların atlama sonrasında tekrar yukarıya yükselmeleri gerekiyordu, bunu da sağladık. Normalden biraz daha yukarıdan atlama yapılmıştı ama güvenli bir atlayış oldu. Benim özel bir lisansım bulunuyor. Bu lisans olmadan balonda bu tür atlayışlar yapılamaz. Atlayan kişilerinde tecrübeli olmaları gerekiyor” dedi.

Editör: TE Bilisim