‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen 'Bu Benim Eserim' proje yarışmasının Malatya bölge sergisine 8 ilden 72 proje sergilenecek. Yarışmaya 58 proje ile başvuran Beşer Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Rahime Batu Liseleri'nin 9 projesi sergilenmeye hak kazandı.

    Özel Rahime Batu Liseleri Müdürü Ufuk Ercul, Bakanlık ve TÜBİTAK tarafından her yıl 12 farklı bölgede düzenlenen 'Bu Benim Eserim' proje yarışmasında sergilenmeye değer görülen projelerin belli olduğunu söyledi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan 8 ilin bulunduğu bölgede serginin Malatya'da açılacağını anlatan Ercul, bölgedeki sergi için 450 proje başvurusu yapıldığını, bunlardan 72'sinin sergilenmeye layık bulunduğunu belirtti. Malatya'dan 110 projenin başvuru yaptığı yarışmaya okul olarak yarışmaya 58 proje ile müracaat ettiklerini aktaran Ercul, Malatya'nın 31 projesinin sergilenmeye hak ettiği sergide 9 projelerinin yer alacağını ifade etti. Ercul, şöyle devam etti: "Malatya merkezli proje yarışmasına 8 ilden 72 proje katılmaya hak kazandı. Malatya'dan 31, Şanlıurfa'dan 11, Elazığ'dan 11, Diyarbakır'dan 7, Mardin'den 4, Tunceli'den 3, Adıyaman'dan 4 ve Bingöl'den 1 proje sergiye çağrıldı. Öğrencilerin matematik ve fen alanındaki yeteneklerini ortaya çıkaran yarışmaya 58 proje ile başvuru yapan Beşer Eğitim Kurumları bünyesindeki Rahime Batu Liseleri de 9 projesini sergileme hakkı kazandı."

    Projelerin başvuru sonrası projelerin illerdeki üniversitelerde görevli akademisyenlerce oluşturulan 26 kişilik jüri tarafından değerlendirildiğini ifade eden Ercul, yarışmaya bilgisayar, biyoloji, coğrafya, fizik, kimya, matematik, sosyoloji ve tarih alanlarında başvurular yapıldığını dile getirdi.

    Okul olarak bilimsel çalışmalara öncelik verdiklerini vurgulayan Ercul, "Proje hazırlama bir sevdadır. Okulumuzun öğrencileri bilime sevdalı. Okul olarak bilimsel çalışmalara önem veriyoruz. Öğrencilerimiz yaptıkları projelerle kendilerini ifade etme imkanı buluyor. Öğrencilerimiz proje üreterek, zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor." dedi.

    Proje koordinatörü Yılmaz Kuluç da proje sergisinin İnönü Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde 25-29 Mart tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade etti. Kuluç, okul olarak hazırladıkları projelerden 3-4 tanesinin Ankara'da düzenlenecek olan Türkiye finallerine katılmasını hedeflediklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim