Artvin’in Yusufeli İlçesi’nde yarın açılışı yapılacak olan barajın adı Bakanlık ve yüklenici firmalar tarafından “Artvin Yusufeli Barajı” olarak tanıtıldı ancak barajın adı açılış davetiyelerinde ve pankartlarda “Yusufeli Recep Tayyip Erdoğan Barajı” olarak geçti. Türkiye’nin en yüksek, dünyanın üçüncü yüksek barajı olarak tanıtılan Yusufeli Barajı’nın adına son anda Recep Tayyip Erdoğan ismi eklendi. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, baraj ismindeki çelişkiyi TBMM’ye taşıdı.

Kendisine de temel atma merasimi için davetiye gönderildiğini belirten Bayraktutan, Orman ve Su İşleri Bakanı tarafından ve yüklenici firmaların ulusal basında yaptığı çağrıya göre barajın adının Artvin Yusufeli Barajı olarak tanıtıldığını ancak kendisine gönderilen davetiyede barajın adının Yusufeli Recep Tayyip Erdoğan Barajı olarak geçtiğini belirtti.

Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?

Bayraktutan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi vererek, barajın hangi isminin geçerli olduğunu sordu.

Bayraktutan’ın cevap istediği sorular şöyle:
1-Bugün temeli atılacak Yusufeli’ndeki Barajın resmi adı nedir?
2- Sizin davetiyenizde gönderdiğiniz Barajın isminin Yusufeli Recep Tayyip Erdoğan Barajı bunun yanında firmaların gazetelere verdiği ilanda Artvin Yusufeli Barajı olarak geçen isimlerde hangisi doğrudur?
3- Yukarıda belirtmiş olduğum isim çelişkisi kimden ve nereden kaynaklanmıştır?
4- Firmaların imza attığı sözleşmedeki Barajın ismi ne olarak geçmektedir?
5-Ülkemizin en yüksek, dünyanın 3. yüksek barajı olarak lanse edilen bu baraja Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi Atatürk’ün ismini vererek Artvin Yusufeli Mustafa Kemal Atatürk Barajı ismini koymanız herkesi mutlu edecektir. Yukarıdaki çelişkiyi gidererek Artvin Yusufeli Mustafa Kemal Atatürk Barajı ismini vermeyi düşünür müsünüz?

BAKAN ÖNERMİŞTİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 12 Aralık 2012′de yapılan 112 projenin açılış konuşmasında 270 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nın adının Recep Tayyip Erdoğan Barajı olması teklifinde bulunmuştu.

Eroğlu, Yusufeli Barajı’yla ilgili “270 metre yüksekliğindeki Yusufeli Barajı, sizin affınıza sığınarak söylüyorum. Onun ismi müsaadenizle Recep Tayyip Erdoğan Barajı olsun. Çünkü bu baraj, Türkiye’de öz kaynakla, yerli müteahhit ve mühendislerle Türkiye’de en hızlı bitecek olan barajdır ve tamamen kendi eserimiz olacaktır” diye konuşmuştu.

Baraj açılışı için gönderilen davetiye:


Baraj için yüklenici 3 firmanın ulusal basına verdiği ve bakanlığın sitesinde yer alan ilan:




Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu:




Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek hızlı treni




Recep Tayyip Erdoğan feribotu:




 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi:



Editör: TE Bilisim