Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Sakarya'da düzenlenen 'bülbül ötümlü kanarya yarışması'nda kanaryalar, en iyi nameyi taklit etmek için yarıştı.

    Sakarya Ötücü Kuşlar ve Serinofil Derneği'nce Orhangazi Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya İstanbul, Konya, Aksaray, Kocaeli ve Sakarya'dan çok sayıda kanarya tutkunu katıldı. Adapazarı Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen yarışmada, sahipleri tarafından bülbül sesi dinlettirilerek eğitilen 15 kanarya, en iyi nameleri çıkarmak için mücadele etti.

    Yarışmaya tek tek alınan kanaryalar, 15 dakikalık süre içinde bülbül ötümünü taklit etmek için mücadele etti. Kimi kuşlar çıkardıkları namelerle yarışmayı izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Bazı kuşlar ise hiç ötmedi. Sahipleri kuşlarının ötmesini sağlamak için kaydettikleri bülbül seslerini dinletip çeşitli sesler çıkardı.

    Kanaryalara çıkardıkları namelere göre jüri tarafından puan verildi. Yarışma sonucunda İstanbul'dan gelen Gündoğan Günaçar'ın kanaryası birinci oldu. Birinci olan kanaryanın sahibine kupa verildi.

    Dernek Başkanı Demirhan Dilek, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, en çok bülbül namesi veren kuşun ödülü aldığını söyledi. Kanaryaları yavruyken alıp doğadaki bülbül sesinin ezberletildiğini kaydeden Dilek, "Kuşlar yetiştiricileri için çok önemli. Bir sene büyütüyorlar. Bu emeğin sonunda yarışa katılıyor. Ötüşü bülbül namelerine göre belirliyoruz. Kuş hangi zor nameyi yapabiliyorsa daha fazla puan alıyor." dedi.

    Kanarya yarışmanın birincisi olan Günaçar, 43 yıldır kanarya yetiştirdiğini söyledi. Osmanlı'dan kalma bir geleneği devam ettirdiklerini anlatan Günaçar, "Bu sevda babadan kalma. Babam kuş besliyordu. Bize de aşıladı. 43 yıldır bu işle uğraşıyorum. Bülbül sesli kuş yetiştirmek zor. Onu güzel yetiştireceksin. Bozmadan yetiştireceksin. Bülbülün de bozuk nameleri var. Nisan 15 dedi mi Bülbüller ormanda ötmeye başlar. Biz gider onların seslerini kaydederiz. Puan yapıcı nameleri içinden ayıklayıp kuşlara veriyoruz, öttürüyoruz. Akıllı hayvanlarda bu nameleri alıyorlar. Müsabakalara katılıyoruz. Bu bir hobi, stresimizi atıyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim