Gezici Araştırma Şirketi, 23-24 Mart tarihlerinde 46 ilde ‘Bu Pazar seçim olsa’ anketi uyguladı. Gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutulan ve elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlenen sonuçlara göre, genel seçimlerde yüzde 42.9 oranında oy alan AK Parti, yerel seçimlerde de yüzde 38.1 oranında oy aldı.

SON BUGÜN SEÇİM OLSA ANKETİ

Gezici Araştırma Şirketi, Türkiye genelinde 23-24 Mart 2013 tarihlerinde, yüz yüze görüşme tekniği ile 18 yaş altı 2.635’i kadın toplam 5.270 denekle araştırma yaptı. Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bolu, Bursa, Bingöl, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İçel, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Kütahya, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Şırnak, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak olmak üzere toplam 46 ilde gerçekleştirilen anket sonuçlarında AK Parti’nin hem genel hem de yerel seçimlerde birinci sırada yer aldığı görüldü.

Araştırma şirketi, ‘Yaklaşık 1 yıl sonra yerel seçimler yapılacak fakat bu hafta bir yerel seçim yapılsa yani bu Pazar sandığa gitseniz yerel seçimlerde İl Genel Meclisinde oyunuzu kime, hangi, hangi partiye verirsiniz?’ diye sorduğunda deneklerin yanıt oranı aşağıdaki gibi oldu:

Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı

AK Parti, yüzde 38.1,

CHP, yüzde 27.6,

MHP yüzde 20.6.

Anket sonuçlarına göre AK Parti, doğudan batıya doğru gittikçe oy kayıpları hızla artarken; özellikle İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde MHP ve CHP oylarında artış görüldü.

AK Parti Karadeniz ve Ege bölgelerinde oylarını diğer bölgelere oranla korudu.

Editör: TE Bilisim