DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Türk halkının yoklukla mücadele ettikleri için yardıma koştuğu Somali’den Malatya’ya gelerek Özel Rahime Batu Lisesi’nde burslu eğitim gören lise öğrencileri, burslarından artırdıkları paralarla battaniye alıp Suriyeli mültecilere gönderdi.

    Özel Rahime Batu Liseleri Müdürü Ufuk Ercul, Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle zor günler yaşayan insanların durumlarına duyarsız kalınamayacağını söyledi. Bu çerçevede Suriyeli mülteciler için ‘Bir Battaniyede Bizden’ isimli yardım kampanyası başlattıklarını anlatan Ercul, “Suriyeli kardeşlerimize yardım amacıyla kermes, maddi destek ve battaniye kampanyası düzenledik. Kampanyamızın en anlamlı kısmı Somalili öğrencilerimizin kendi ihtiyaçları için aldıkları burslarının bir kısmını Suriyeli kardeşlerine battaniye alıp göndermeleriydi. Diğer öğrencilerimiz de kampanyaya gerekli duyarlılığı gösterdi. İnşallah toplanan bağışlar Suriyeli kardeşlerimizin yaralarının sarılmasına katkı sağlar.” dedi.

    Somalili 10. sınıf öğrencisi Bashır Mohamed Abdulkadır, Suriyelileri en iyi kendilerinin anlayabileceğini dile getirdi. İç savaş nedeniyle sıkıntılarla boğuşan Suriyelilere geçmişte yaşadıklarımızı düşünerek yardımda bulunduklarını anlatan Bashir Mohamed, “İnşallah Suriyeliler en yakın zamanda huzura kavuşurlar.” dedi.

    Adan Mohamed Alı de Suriye’de yaşanan drama hiç kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini, varlık sahibi insanların mutlaka yardım eli uzatması gerektiğini kaydetti.

    Lisenin Türk öğrencilerinden Gökberk Gökbulut ise medyada Suriye’yle ilgili yer alan yürek burkan görüntüleri artık izlemek istemediklerini, savaşın durmasını istediklerini ifade etti. Dünyanın bu zulme sessiz kalmaması gerektiğinin altını çizen Gökbulut, uluslar arası kuruluşların Suriye’deki iç savaşı durdurmak için girişimde bulunmaya çağırdı.

Editör: TE Bilisim