İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
İzmir’in Bergama ve Kınık ilçeleri sınırlarında bulunan Cevizli Garajı ve Tavuk Çukuru yerleşim alanına giden yola en son asfalt, 13 yıl önce altmış. Yaklaşık 800 nüfusa sahip yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşlar, köstebek yuvasına dönmüş yolun bir an önce asfaltlanmasını istiyor.

Yağışlar yüzünden büyük çukurların oluştuğu yolun tehlike saçtığını vurgulayan vatandaşlar, sorunun çözümü için çalmadık kapı bırakmadıklarını belirtiyor. Yolun yapımı için Bergama ve Kınık kaymakamlıklarına dilekçe verdiklerini belirten sakinlerden Muhammet Akgül, resmiyette yolun Kınık yerleşim yerinin ise Bergama’ya bağlı olduğu için hizmet alamadıklarını dile getirdi. Vatandaşların sorunları sadece yol ile sınırlı değil. Bu iki yerdeki çocukların okullara taşınması da problem. Yerleşim alanın ortasından akan çayın çocukların okula taşınmasında da büyük problem taşıdığını vurgulayan köy sakinlerinden Hüseyin Akbaba, "Çocuklarımız köprü olmadığı için ya 2 kilometre yürümek zorunda kalıyorlar ya da kendi imkanlarımızla yaptığımız derme çatma köprüden geçmek zorunda kalıyorlar. Yetkililerden araçlarla karşıya geçebileceğimiz bir körü istiyoruz. Aksi takdirde çocukları okul yolculuğu çileli ve endişeli geçiyor." şeklinde tepkilerini dile getirdi. 74 yaşındaki Nuri Tozaklı da yola en son asfaltın 1999 yılında atıldığını söyledi.

Editör: TE Bilisim