‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Adana'nın Kozan ilçesinde TEDAŞ'ta çalışan işçi, cami tuvaletinde bulduğu 3 bin 400 lira tutarındaki altın ve 100 TL’yi sahibine teslim etti.

TEDAŞ Kozan Başmühendisliği'nde arıza işçisi olarak çalışan Murat Eroğlu(40), şehir mezarlığındaki caminin tuvaletine girdi. Eroğlu bu sırada yerde siyah bir el çantası buldu. Çantanın içinde altın ve 100 lira olduğunu gören Eroğlu, kayıp altınların sahibine ulaşabilmek için belediye zabıta müdürlüğüne gitti. Eroğlu, akrabası da olan Zabıta Müdür Yardımcısı İzzet Kunt'a durumu anlatarak yardım istedi.

Yapılan araştırmada kesenin içinden çıkan vesikalık fotoğrafın belediyenin park ve bahçeler müdürlüğünde çalışan Yahya Özakçaoğlu isimli işçiye ait olduğu belirlendi. İzinde olan ve telefonla ulaşılan Özakçaoğlu, belediyeye çağrıldı.
Müdür Yardımcısı Kunt tarafından para ve altınlar Özakçaoğlu’na teslim edildi. Özakçaoğlu örnek davranışından dolayı çantasını teslim eden Eroğlu’na teşekkür etti.

Bir çocuk babası Özakçaoğlu, eşinin geçirdiği felç sonucu 7 yıldır yatağa bağlı yaşadığını ve gözlerinin görmediğini belirterek, "Keseyi namaz kılmak için gittiğim camide düşürmüşüm. Altınları ve parayı eşimin tedavisinde kullanmak üzere biriktiriyordum. Çantayı bularak teslim eden arkadaşımıza teşekkür ederim. Allah ondan razı olsun, insanlık daha ölmemiş." dedi.

Murat Eroğlu ise "Allah haram para yedirmesin. Kayıp altınların sahibi bulunup teslim edilince gönlüm rahatladı, üzerimden büyük bir yük kalktı." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim