Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Bulgaristan gümrük yetkilileri, Türkiye tarafından oluşan TIR kuyruğunu inceledi. Ziyaretin ardından işlemler hızlandı, kuyruk azalmaya başladı.

Türkiye'yi Bulgaristan'a bağlayan Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında geçtiğimiz cumartesi gününden bu yana kilometrelerce TIR kuyruğu oluştu.
Bulgaristan tarafındaki bir takım sorunlardan dolayı oluşan TIR kuyruğu, Kapıkule yolunda zaman zaman Edirne merkezi geçti.

Sorunun çözümü ve TIR geçişlerinin hızlandırılması amacıyla Bulgaristan Gümrük Müsteşarı Vanyo Tanov, Svilengrad Bölge Müdür Vekili Georgi Kostadinov, Kapitan Andreevo Gümrük Müdürü Nikolay Karaıvanov Türkiye'ye tarafına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın'ı makamında ziyaret eden Bulgar gümrük yetkilileri, son bir haftadan bu yana yaşanan TIR kuyruğunun çözümü ve geçişlerin hızlandırması konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Kapıkule'de yapılan görüşmenin ardından Türk ve Bulgar gümrük yetkilileri Hamabeyli Sınır Kapısı'na geçti. Bulgar Gümrük Müsteşarı Vanyo Tanov, Hamzabeyli yolunda oluşan TIR kuyruğunu yerinde görerek yetkililerden bilgi aldı. Ziyaretin ardından işlemlerin hızlandırılması sonucu gümrüklerde TIR kuyruğun azalmaya başladı.

Editör: TE Bilisim