Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Kırıkkale’nin Ahıllı bölgesi Arpalıkçukuru mevkisinde 61. Piyade Alayı eski cephaneliği arazisinde bir tepede yağmurun etkisi ile meydana gelen toprak kayması sonucu insan kemikleri ortaya çıktı. Bölgeden geçen vatandaşlar durumu polise haber verdi.

    Polis ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri, Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile insan kemiklerinin bulunduğu bölgede kazı yaptı. Kemiklerin bulunduğu alan, Kırıkkale - Keskin karayolu üzerinde ve 10 yıl önce Çankırı’ya taşınan 61’inci Piyade Alayı’nın cephanelik olarak kullandığı bölgede yer alıyor.

    Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla, yörede başka insan kemiği olup olmadığının saptanması için Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şubesi ekipleri tarafından kazı yapıldı. Çıkartılan kafatasları emniyette inceleme altına alındı.

    Aynı bölgede geçtiğimiz yıl nisan ayında da kafatası bulunmuştu.

Bu ülke asırlarca birçok savaşın geçtiği her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış, her tarafında insana ait kemiklerin ve medeniyet kalıntılarının olması kadar doğal birşey olabilir mi? Şair Mehmet Akif Ersoy'un istiklal marşının dizelerine yansıyan ifadelerde olduğu gibi şehitler, evliyalar, embiyalar, ulemalar ve milyonlarca insan cesetiyle doludur. Ülkemizde son yıllarda toprak kazılarak bulunduğu iddia edilen faili meçhul cinayetlerden çoğu kez ya hayvan kemiği çıkmış, ya eski dönemlere ait insan kemikleri olduğu anlaşılmıştır. Çoğu kez hayali iddialarla ve bazen iftiraya varan ordunun manevi şahsiyetini incilterek suç ve darbe odağı olarak göstermenin kimseye hiçbir faydası olmayacaktır. Ülke güvenliği açısından bu tip ihbar ve araştırmaların daha dikkatli yapılarak ordumuzun, polisimizin ve her türlü güvenlik kuvvetlerimizin korunması gerekir. Ordu, polis ve devletimiz Türk milletinin emrinde daha binlerce yıl yaşayacaktır. Münferit suç ve lokal çete ve şebekelerin genele şamil hale getirilerek ordunun yıpratılması artık son bulmalıdır. 

Editör: TE Bilisim