Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Suriye’deki çatışmalar her geçen gün şiddetini artırırken, ülkedeki kaçışlar da devam ediyor. Türkiye’ye sığınanların sayısı sürekli artıyor. Özel Burç Okulları, Kimse Yok Mu Derneği'nin başlattığı kampanya destek vererek, Suriyeli mültecilere bir TIR dolusu yardım gönderdi. 5'i il merkezinde olmak üzere toplam 7 okulla eğitim öğretim hizmeti veren Burç Okulları öğrencilerinin getirdikleri battaniyeler, Suriyelilere ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Genel Müdürü Sultan Sözeri'nin talimatıyla adeta seferber olan Burç Okulları, Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi'nin ''Şimdi Kardeşlik Zamanı'' sloganıyla gerçekleştirdiği kampanyaya büyük destek sağladı. Öğrenciler, tamamen gönüllük esasına dayalı olarak topladıkları başta battaniye olmak üzere kilim, halı ve giyeceğin yanı sıra çeşitli eşyaları TIR’a yükleyerek, Suriyeli sığınmacılara gönderdi.

Yavuz Selim Aydın adlı bir öğrencinin, yardım paketinin üzerine yapıştırdığı notta yer alan ifadeler ise, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Aydın, notunda; “Suriyeli kardeşlerim. Allah size sabır versin. Ben çok üzülüyorum. Sizin yerinizde ben de olabilirdim. Durumumuz kötü olmasına rağmen, yeni aldığım montumu, botumu ve kardeşimin örme yeleğini size yolluyorum. Allah sizi korusun.” ifadesini kullandı.

YAŞANAN ACILARI HAFİFLETMEK İSTİYORUZ
Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Elibal, yardım malzemeleri yüklenirken yaptığı açıklamada, Suriye’de yaşayanların ülkedeki kaos nedeniyle yaklaşık 2 yıldan bu yana acı çektiğini, kendilerinin de böylesi bir kampanya ile Suriyelilerin acısını bir nebze de olsa dindirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Elibal, Suriyeli sığınmacıların kış nedeniyle çok zor şartlar altında yaşam savaşı verdiğini vurgulayarak, katkı ve destekleri nedeniyle de Özel Burç Okulları’na teşekkür etti.

SURİYE’DE BİR İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR
Elibal, “Suriye'de yaşanan kaos ve çatışma ortamında bugüne kadar yaklaşık 50 bin kişinin hayatını kaybettiğini biliyoruz. Ülkelerindeki olaylardan kaçarak, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin sayısı da 200 bine ulaştı. Diğer ülkelere sığınan Suriyelileri de hesaba kattığımızda bu rakam neredeyse bir milyona ulaşıyor. Suriye'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu dramı, bin nebze de olsa azaltmak istiyoruz” diye konuştu.

BİR BATTANİYELERİ BİLE YOK…
Suriyeli sığınmacılar için kışın çok zor geçtiğini vurgulayan Elibal, “Bizler sıcacık evlerimizde oturup, sıcak yemeklerimizi yerken, Suriyeli kardeşlerimiz ayaklarına giyecek bir ayakkabı dahi bulamazken, gece yatarken üzerlerine örtebilecekleri bir battaniyeleri bile yok. Onlara yardım elimizi uzatabilme adına bu kampanyayı hayata geçirdik. Bu yeterli değil, daha fazla insana ulaşıp, Suriyeli kardeşlerimize destek vereceğiz” diye konuştu

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ
Kampanya ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Burç Çukurova Anaokulu Müdürü Ramazan Başol, herkesin kendi imkan ve olanakları ölçüsünde kampanyaya destek verdiğini ifade ederek, “Bu kampanya ile birlikte Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Buradaki amacımız; çocuklarımızı toplumsal duyarlılığı gelişmiş, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirmek” dedi.
Başol, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “6 yaşındaki bir çocuğumuz, küçücük battaniyesini paketleyip, Suriye'deki kardeşlerine hediye olarak ulaştırılması için bize teslim etti. Bu bizi çok duygulandırdı. Çocuklarımıza bu yaşlarda bu duygu ve düşünceyi verdiğimiz zaman geleceğe daha güvenli bakabiliriz. Çocukları sadece bilgi ile yetiştirmek yetmiyor, aynı zamanda da topluma faydalı birer birey olarak yetiştirmemiz de çok önemli.”

Editör: TE Bilisim