Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlendiği Bursa – Balkanlar Yerel Siyaset buluşması için 9 farklı ülkeden milletvekili, belediye başkanı ve siyasilere, Bursa ve Türkiye’de yerel yönetimler eliyle hayata geçirilen çalışmaları anlattı. Türkiye’de son yıllarda yerel yönetimlerin yetkilerinin önemli ölçüde artırıldığını ifade eden Altepe, stadyum, belediye binası ve bilim teknoloji merkezi gibi anıtsal yapıların yanında spordan tarihi eserlere ve çevreye kadar her alanda önemli yatırımları Bursa’ya kazandırdıklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanlığı tarafından ilk kez düzenlenen Bursa Balkanlar Yerel Siyaset Buluşması'na katılmak amacıyla Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan´dan gelen siyasileri Gemlik Atatepe Sosyal Tesisleri’nde ağırladı. Aralarında milletvekilleri, bakan yardımcıları, belediye başkanları ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu konuklara AK Parti Milletvekili İsmail Aydın ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da eşlik etti. Balkanlardan gelen konukların program kapsamında sanayi ve tarım kimliğinin yanı sıra tarihi şehir yüzünü de görme imkanı bulduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, yemeğe ev sahipliği yapan Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Recep Altepe de bu organizasyonun nüfusunun yüzde 60’ına yakınını Balkan göçmenlerinin oluşturduğu bir Balkan kenti olan Bursa’da yapılmasının çok anlamlı olduğunu söyledi. Konuşmasında yerel yönetimlerin önemine vurgu yapan Başkan Altepe, "Başkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan geliyor olmasının avantajlarını yaşıyoruz. Başbakanımız yerelde yaşanan sorunları çok iyi bildiği için yerel yönetimlerin yetkilerinin artırılmasına yönelik önemli adımlar attı. Çünkü hizmetin en verimlisi yerelden olur. Altyapıdan, çevreye, su kaynaklarının kullanımından, kırsal kalkınmanın sağlanmasına yönelik yatırımlar yapabilecek güçlü bir yerel yönetim hedefleniyor. Bu doğrultuda biz de Büyükşehir Belediyesi olarak raylı sistemlerden yeni yollara, deniz ulaşımından teleferiğe, stadyumdan belediye binası ve bilim teknoloji merkezine kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçiriyoruz." dedi.

"KARDEŞLİĞİMİZİ GÖSTERMEK İÇİN BALKANLARDAYIZ"

Büyükşehir Belediyesi olarak Balkanlar’da hayata geçirdikleri çalışmalara da değinen Altepe, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Bulgaristan ve Yunanistan’da halen 20’nin üzerinde şantiyede çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. Kardeşlik ve akrabalık bağlarının İstanbul’dan 64 yıl önce bugünkü Kosova ve Mekadonya’ya kadar uzandığını ifade eden Başkan Altepe, "Bizler de bu dostluk ve kardeşliği göstermek için Balkanlardayız. Asırlarca aynı kaderi paylaşmış, birlikte gülüp, birlikte ağlamışız. Yaptığımız yatırımlarla o bölgelerin gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlamak istiyoruz. Önümüzdeki aylarda yapımını tamamlandığımız 4 yeni eseri, Bulgaristan’da 2 camiyi, Kosova Kaçanik’teki Sinan Paşa Camiinin açılışını yapacağız. İzin alabildiğimiz her noktaya ulaşmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Arnavutluk Sosyalist Partisi(SP) Milletvekili ve Tiran Şehri İl Başkanı Valetina Leskaj da Bursa´da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, AK Parti´nin dış politika hamlelerini övdü ve Balkan ülkeleri için atılan adımların Türkiye ile olan dostluğun gelişmesini sağladığını ifade etti.

Editör: TE Bilisim