Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
 Osmanlı sevmek Türk milletinin kurtuluş savaşını utanç verici aşağılamayı haklı kılmaz aşağıdaki yazı çok güzel bir cevaptır “Bursa Belediyesi Başkanı kardeşim, cumhuriyetin tarihine saygın yoksa, Osmanlı tarihine saygın olsun !!!

Sen, Puşide-i Siyah nedir bilir misin ?

"Yunan kumandan geldi, atından indi. Belediye’nin camiye bakan mermer basamaklarından yukarı çıktı. Osmanefendizade Cemil Bey orada duruyordu. Başkaları da vardı. Belediye reisi de… Ben Cemil Bey’i çok iyi tanıdığım için onu biliyorum. Tokalaştılar. Bizim Türk bayrağını indirdiler, Yunan bayrağını çektiler. Gördüğüm şey bu. Bizim bayrak indi,  Yunan bayrağı çekildi. Cemil Bey, kendisi bizzat çekti. Ondan sonra da kolkola içeri girdiler.” (Akkılıç, 1997:298)

Osmanlı’nın manevi başkenti Bursa işgal edilmişti. Osman Gazi’nin ebedi istirahatgahında Yunan bayrağı dalgalanıyordu ve bu durum Türk Milleti için bir utançtı. Durum TBMM’de görüşülürken, milletvekillerinin hıçkıra hıçkıra ağladığını gören Mustafa Kemal Atatürk, başkanlık kürsünün siyah örtü ile örtülmesini istedi. Ve bu kara örtü tarihte “Puşide-i Siyah” adıyla anıldı, çünkü Türk Milletinin manevi başkentinin Yunan işgalinde olduğu her gün mutlak suretle yas demekti.

Puşide-i Siyah kürsüde oldukça uzun bir süre kaldı. Yıllar süren Kurtuluş Savaşı sırasında her Türk evladı bunun hicabını yaşadı. Taa ki 11 Eylül 1922 tarihinde Bursa Belediye Binası’na Türk Bayrağının dikilmesi ile Türk Milletinin yası sona erdi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile örtü kürsüden kaldırıldı.

Bak kardeşim, başkanlık koltuğunda oturduğun Bursa'nın işgalden kurtulduğu 11 Eylül 1922 tarihi; seni pek de ilgilendirmediği anlaşılan büyük taarruz ile gerçekleşti. Hala bir Bursa  varsa, Bursa'da hala Osman Gazi türbesi varsa ve hala oralarda Türk Bayrağı dalgalanabiliyorsa, bunu tırıs geçtiğin büyük taarruza borçlusun ...

Cemil Öz

Editör: TE Bilisim