İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
TÜYAP tarafından Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Bursa 13. Kitap Fuarı'nı, ilk 6 gün boyunca 185 bin kişi ziyaret etti.

Kitap fuarının son üç günü boyunca, aralarında Gülten Dayıoğlu, Behiç Ak, Yekta Kopan, Metin Feyzioğlu, Zeynep Oral, Can Dündar, Üstün Dökmen, Canan Karatay, İhsan Eliaçık, Sinan Meydan ve Ali Kırca’nın da bulunduğu pek çok yazar, şair ve bilim insanı okurlarıyla buluşacak.

Bursa Kitap Fuarı, aynı zamanda Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını çeşitli etkinliklerle kutluyor. Uluslararası basında Çanakkale Zaferi’nin yansımaları üzerine Timaş Yayınları tarafından 'Yüzyıl Öncesinde Dünya Medyasında Çanakkale Savaşları Sergisi' düzenleniyor.

Türk tiyatrosunun önemli ismi Haldun Taner’in 100. yaşı Bursa Kitap Fuarı’nda çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 14 Mart Cumartesi günü Haldun Taner’in Öykücülüğü Doğan Hızlan, Yavuz Ekinci ve Faruk Duman’ın katılımıyla ele alındı. Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi Okuma Grubu tarafından 15 Mart Pazar günü Haldun Taner’in Timsah oyunu okundu. 21 Mart Cumartesi günü düzenlenecek Haldun Taner’in yaşamı, eserleri, tiyatrosu ve her yönüyle ele alınacağı panelde ise eşi Demet Taner, Zeynep Oral, Ömer Naci Topçu ve Kazım Güçlü konuşmacı olarak katılacaklardır.

Tasarımını Sadık Karamustafa’nın üstlendiği, TÜYAP tarafından da bir sergi düzenleniyor. 'Haldun Taner 100 Yaşında' sergisinde yazarın yaşamı, fotoğrafları, aile albümü ve eserlerinden metinler okurlarla buluşuyor.

Yakın zamanda hayatını kaybeden, edebiyatın büyük ustası, 11. İstanbul Kitap Fuarı onur yazarı Yaşar Kemal, Yapı Kredi Yayınları ile birlikte düzenlenen sergi ile anılacak. 'Güneş Karabuda'nın Objektifinden Yaşar Kemal Fotoğrafları' sergisi fuar süresince ziyaret edilebilir.

Editör: TE Bilisim