Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa ve Köylerini Kalkındırma Derneği'ni (KÖYDER) ziyaret etti. AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini’nin de eşlik ettiği ziyarette KÖYDER çalışmaları hakkında bilgi alan Hakan Çavuşoğlu, her konuda kendilerine destek olacağını belirtti.

    Ziyarette Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’na dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Bursa KÖYDER Başkanı Veteriner Hekim Şaban Usta, planladıkları projeleri hakkında destek istedi. Hakan Çavuşoğlu ise Dernek Başkanı Usta ve yetkililerle köylere yönelik neler yapılabileceğini konuştu.

    Şaban Usta, Bursa merkez ve ilçelerinde çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunan Bursa KÖYDER’in yeni projesi olan köy müzesi için fizibilite çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Şaban Usta, Bursa'ya kalıcı bir eser bırakmak istediklerini belirterek, “Sayın milletvekilimizle de bu müzeyi nasıl daha iyi kurabilirizi konuştuk. Bizim projemizde eskiden köylülerin kullandığı malzemeleri bulundurmayı planlıyoruz. Köylülerin eskiden kullandıkları karasaban, çiftçilik makineleri, gem ve kap kaçak gibi malzemeler bulunacak.” şeklinde bilgi verdi.

    Bursa’ya Osmangazi ilçesine kurulması planlanan müze konusunda Hakan Çavuşoğlu’ndan da destek alan KÖYDER Başkanı Şaban Usta, büyük bir bahçe içinde 3-4 katlı bir müze düşündüklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim