Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Ünlü modacı Atıl Kurtoğlu, tamamını Bursa kumaşından hazırladığı sonbahar - kış koleksiyonunu bir defile ile Bursa’da tanıttı.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birlikleri (UTİB) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliği ile Hilton Otel’de yapılan defileye Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Daha önce Paris Moda Haftası'nda defile düzenleyen Kurtoğlu, ‘Ultra Modern Osmanlı’ diye tanımladığı ‘Sonbahar / Kış 2015-16 Koleksiyonu’nu bu kez Bursalılara sundu. Ünlü tasarımcının, Bursa kumaşlarıyla hazırladığı ve Eylül ayından itibaren satışa sunulacak koleksiyonun beğeni topladı.

Defilede bir konuşma yapan Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, "Atıl Kurtoğlu’nun tamamen Bursa kumaşından ürettiği 2015-2016 sonbahar-kış koleksiyonu daha önce Paris’te Avrupalılara sunuldu ve çok beğenildi. Tamamının Bursa kumaşından oluşması önemli. Kurtoğlu, 4-5 ay Bursa’da şirketlerle görüştü ve en zengin kumaş üretiminin Bursa’da yapıldığının farkına vardı. Biz Bursa kumaşlarının, dünya modasına nasıl yön vereceğini bu defile ile göstereceğiz. Çünkü bizim hedefimiz, nasıl Bursa asırlar önce dünya modasına yön verebilmişse, bugün de niçin Bursa, Paris gibi Londra gibi dünya modasına yön vermesin?” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim