Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
ABD’nin New York şehrinde, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından bu yıl 32.´si düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü’nde kortejin başını çeken Bursa Mehter Takımı izleyenleri büyüledi.

Amerika’da her yıl geleneksel olarak yapılan ve bu yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkeye yaptığı ziyarete denk gelmesinden dolayı ayrı bir önem kazanan Türk Günü Yürüyüşü on binlerce Türk’ü bir araya getirdi. Manhattan´da Madison Avenue ile 53. caddenin kesiştiği noktada başlayan ve 2 kilometrelik güzergah boyunda kapatılan yolda kurum ve kuruluşların geçiş törenine sahne olan yürüyüş Türkevi´nin yanındaki Dag Hammarskjöld Parkı'nda düzenlenen Serdar Ortaç konseri ile sona erdi.

Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali´ne, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, milletvekilleri Cengiz Yavilioğlu, Faruk Septioğlu, Namık Havutça, Zühal Topçu, Türkiye´nin BM Büyükelçisi Halit Çevik, New York Başkonsolosu Levent Bilgen, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Ali Çınar ile Amerika’nın yanı sıra Avrupa’dan gelen on binlerce Türk katıldı.

Eşinin Bursalı olması nedeniyle yürüyüşü Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Fahreddin Yıldırım’ın hediye ettiği boynundaki Bursaspor atkısı ile izleyen AB Bakanı Egemen Bağış, Türk kültürünü yaşayan ve yaşatan her ferdin Türkiye Cumhuriyeti´nin bir kültür elçisi olduğunu söyledi. ABD´de yaşayan Türklerin bu ülkeye vereceklerinin alacaklarından çok daha fazla olduğunu belirten Bağış, "Türk Günü yürüyüşü Türkiye´nin yurt dışındaki en büyük kültürel gövde gösterisi haline geldi. ABD´deki vatandaşlarımız ne kadar güçlü olursa Türkiye, uluslararası arenada o kadar güçlenmiş olur" dedi.

Yürüyüş kapsamında en çok ilgiyi Bursa Mehter Takımı aldı. Amerikalılar, kostümleri ile ilgi çeken mehteranla fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Mehter Takımı, marşlarıyla Türkleri olduğu kadar Amerikalıları da coşturdu. Bakan Bağış, eşi ile birlikte mehteri ayakta alkışladı. Mehter takımı, festival kapsamında dünyanın finans merkezi Wall Strett Caddesi’nin yanı sıra Türklerin yoğun olarak yaşadığı şehirlerde de konser verdi.

Editör: TE Bilisim