Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Bünyesinde 144 meslek grubunu bulunduran Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO), kuruluşunun 40. yılında üye esnafına yönelik 5 yıldızlı hizmet vermeyi hedefliyor.

    Kuruluşunun 40. yılını kutlayan Bursa MESO, 2013 yılını üyelerine hizmet yılı ilan etti. Bursa MESO, yönetim ve denetim kurulu ile idari çalışanlar olmak üzere 50 kişilik ekiple Afyon İkmal Termal Otel’de kampa girdi. Bursa MESO Başkanı Fehmi Duban, odanın 2013 yılı hedef projelerini Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Afyon Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser’in katıldığı toplantıyla açıkladı.

    Çoban ve Serteser’e MESO hakkında bilgi veren Fehmi Duban, 2013 yılında üyelerin ayağına kadar gideceklerini ve onların dertlerini dinleyeceklerini vurguladı. İlk önce esnaf için memnuniyet ve araştırma anketi yapacaklarını anlatan Duban, “Çeşitli mesleklerdeki 3 bin 200 aktif oda üyesi esnafımızı tek tek ziyaret ederek anket yapacağız. Onların nabzını yoklayacağız. Esnafımızın genel hatlarıyla beklentilerini belirleyeceğiz. İnanıyorum ki, esnafımızın sorun ve beklentilerinin belirlenmesinde çok önemli bir yol haritası olacak.” dedi.

    ESNAF DÖNÜŞÜME HAZIR

    Bursa MESO’nun diğer projelerini açıklayan Duban, şöyle konuştu: “Esnafa yönelik yıl içerisinde yurt içi ve yurt dışı ticari kültürel geziler organize edeceğiz. Bu yıl içerisinde Kuala Lumpur, Malezya ve Singapur gibi ülkeleri ticari geziler düzenleyeceğiz. Esnaf dönüşüm projemiz kapsamında Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA’nın desteğini alarak Tarihi Bat Pazarı’nda turistik hediyelik el sanatları çarşısını hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Esnafımız bu dönüşüme hazır. Bununla birlikte esnafımıza beden dili, diksiyon ve yabancı dil eğitimi vereceğiz. Esnafımızın AVM’lere karşı farkındalığını dikkat çekmek adına esnaf tiyatrosunu kuracağız. Türkiye genelinde sahneleyeceğimiz oyunda esnafımız ve usta oyuncular birlikte sahne alacak. Komitelerimizin sayısını artırarak daha aktif hale getireceğiz. Kültür sanat komisyonumuzu ve kadın girişimci komisyonumuzu çok önemsiyorum. Kadın girişimciler ülke kalkınmasında önem arz ediyor. En faydalı projemiz ise her esnafımıza hastalıklardan korumak için sağlık koçu hizmetini başlatıyoruz.”

Editör: TE Bilisim