Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Bursa Orhangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü işbirliğiyle açtığı ‘Afet ve deprem bilincinin oluşturulması sergisi’ ile deprem hazırlıklarına dikkat çekiyor. Carrefour Alışveriş Merkezi’nde açılan sergi pazar günü akşama kadar ziyaretçileri ağırlayacak.

Afet zararlarının önlenmesi ve azaltılması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla açılan sergide, deprem ülkesi Türkiye'de binaların deprem güvenliklerinin nasıl olması gerektiği anlatılıyor. Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, “Bursa Orhangazi Üniversitesi ile AÜ Yer Bilim işbirliği ile yaptığımız depremle ilgili örnek çalışmaları sergiyi açıyoruz. Pazar akşamına kadar sürecek sergimizde ibret alınacak birçok olaylar var. Deprem ciddi konu, halk olarak bunu ciddiye almamız lazım. İnsanlarımıza ve ilgili kurumlara ders olsun diye bu sergiyi açtık” dedi.

AÜ Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Doğal Afetler ve Yer Bilimleri Birimi Araştırmacısı Prof. Dr. Yücel Güney ise “Teknik olarak, Türkiye'de meydana gelen depremlerden kaynaklı can ve mal kaybının çok daha az olması gerekirken, bilinçsizce inşa edilen yapılar nedeniyle, depremler çok ağır sonuçlara yol açmaktadırlar.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim