Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Kar yağışının iki gündür etkili olduğu Bursa'da trafik zaman zaman aksıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler ise ana arterlerde tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, özellikle Teleferik, Kaplıkaya, İvazpaşa ve Uludağ Yolu gibi kentin yüksek kesimlerinde karla mücadele çalışmalarını gece gündüz aralıksız olarak sürdürüyor.

    Kent merkezindeki tüm ana güzergâhlardaki yollarda ulaşım sorunsuz ve kesintisiz sağlanırken, hastane ve otopark giriş çıkışları da belediye ekipleri tarafından temizleniyor. Özellikle gece, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düşmesiyle buzlanma olabileceği ihtimali üzerine karla mücadele çalışmaları 24 saat kesintisiz olarak 3 vardiya halinde yürütülüyor. Toplam 180 personelin görev aldığı çalışmalarda grayder, loder, kepçe, kamyon ve ünimoglardan oluşan geniş bir makine parkı karla mücadele çalışmalarında kullanılıyor.

    Zamanında başlayan karla mücadele çalışmaları sayesinde gerek kent merkezi gerekse yüksek kesimlerde trafik akışında hiçbir sorun yaşanmazken, fen işleri şantiye sahasında 6 bin ton tuz stoku bulunduğu belirtildi.

Editör: TE Bilisim