Andımız'dan Anayasa'ya... Andımız'dan Anayasa'ya...
Bursa Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'arabaşı ziyafeti'ne Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'in yanısıra yüzlerce Yozgatlı katıldı.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı tesislerindeki programa eski bakan Lütfullah Kayalar, Göktürk Uydu projesinde görev alan Prof. Dr. Rahmi Güçlü, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, CHP Milletvekilleri Aykan Erdemir, İlhan Demiröz ile yüzlerce davetli katıldı.

Vali Abdulkadir Yazıcı, Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan Yozgatlıların nüfusunun, Yozgat'ın 2 katı diye söylendiğini kaydetti. Vali Yazıcı, "Bursa Yozgatlıların yoğun olarak göç ettiği illerin başında geliyor. Yeni göreve başladığımız için burada Bursa'daki Yozgatlılar ile tanışma fırsatımız olmamıştı. Yapmış olduğumuz bu ziyaretle birlikte onlar ile hem tanışmış hemde bizlerden nasıl bir hizmet beklediklerini öğrenmiş olduk. Burada bulunmaktan dolayı çok mutlu oldum." diye konuştu.

Bursa Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Ahmet Aslan ise arabaşının Yozgatlıların vazgeçilmez yemek kültüründen biri olduğunu dile getirdi. Dernek Başkanı Aslan şunları kaydetti: "Bizler bunu yaygınlaştırmak için yeni nesillere bu değerleri aktara bilmek için elimizden geldiğince bu gibi organizasyonlar ile bir araya gelmeye çalışıyoruz. Yemeklerimiz av etinden olan tavşan ve keklikten oluşur. Bunun haricinde sıcak yöresel çorbamız ise içine atılan hamurla birlikte yenir. Genellikle bu yemek türleri kışın yendiği için soğuk algınlığı grip gibi hastalıklara birebirdir."

Editör: TE Bilisim