DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Bursa’da, 54 hektar kızılçam ormanı kül eden yangının ardından ‘rant’ tartışmaları başladı. Bölgenin imara açılma ihtimaline tepki gösteren Bursalılar, fidan dikim kampanyası başlattı.

Merkez Osmangazi ilçesi Aksungur ve Göynüklü köylerinde başlayan, Mudanya’nın Çağrışan mahallesine kadar ilerleyen yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Buna karşın, bu değerli arazinin yangının ardından imara açılması ihtimali Bursalıları harekete geçirdi. Bölgenin ranta kurban edilmesi endişesi taşıyan Bursalılar, sosyal medyada #BursaİçinBirFidanDik kampanyası başlattı. Vali Münir Karaloğlu, bölgenin kesinlikle imara açılmayacağını söyledi. Ön çalışmanın yapılmasının ardından fidan dikim kampanyasının başlayacağını kaydetti.

CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız ise yeşilin betona dönüştürülmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Yıldız, “Orman yangınlarının hep deniz manzaralı, ranta uygun yerlerde çıktığı göz önüne alınırsa, Mudanya’daki yangının da rant amaçlı olması çok büyük ihtimal. Olayın sabotaj olup olmadığının titizlikle araştırılıp, kasıt ya da ihmal varsa, sorumluların adalete teslim edileceğini umuyoruz. Yeşilin, ormanın betonlaşmasına izin vermeyeceğiz. Yanan her ağacın yerine bir fidan dikilmesi için her alanda mücadele edeceğiz. Yangına teslim olan arazilerin kimlere ait olduğunu, ne zaman el değiştirdiğini araştıracağız. Çam kokulu ormanımızın yerinde, yapılar yükselmeye başlarsa da hesabını soracağız.” diye konuştu.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman da şu açıklamayı yaptı: “Bundan sonra bizlere düşen görev Bursa Valiliğimiz ve ilgili kurumlarımız öncülüğünde yanan yerleri yeniden yeşillendirmek, yananın yerine yenisini koymaktır. Biz DOSAB olarak üzerimize düşen görevi almaya hazırız. Sosyal sorumluluğumuz ve çevreye verdiğimiz önem gereği, DOSAB yanan bölgenin yeniden orman olması için yapılacak her çalışmada aktif görev almaya taliptir.”

Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Bursa Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, fidan dikim kampanyasına katılacaklarını ifade ettiler.

Editör: TE Bilisim