Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Bursa turizmdeki hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Şehir genelinde artan ve çeşitlenen turizm yatırımlarıyla birlikte, son 4 yılda Bursa’da geceleyen yerli ve yabancı turist sayısı yüzde 79 arttı. 2012 yılında Bursa’da günübirlik ziyaretler hariç, konaklayan yerli ve yabancı turist sayısı 2.4 milyonu buldu.

Bursa Valiliği’nden alınan bilgiye göre, 4 yıl önce yerli ve yabancı olmak üzere toplam bir milyon 336 bin 317 turistin gecelediği Bursa’da bu rakam, 2012 yılı sonu itibariyle 2 milyon 388 bin 989’a ulaştı. Günübirlik ziyaretçiler hariç Bursa’da 2009 yılında 265 bin 830, 2010 yılında 451 bin 062, 2011 yılında 533 bin 152 ve 2012 yılında 633 bin 712 yabancı turist geceledi. İstatistiklere göre son 4 yılda konaklama yapan yerli ve yabancı turist sayısındaki artış oranı ise yüzde 79.

Vali Şahabettin Harput, bu rakamların Türkiye’nin başta İstanbul ve Antalya olmak üzere önemli turizm merkezlerinin gerisinde olmasına rağmen, şehir genelinde yürütülen çalışmaların başarısını ifade etmesi açısından kıymetli olduğunu söyledi.

Tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılmasının yanı sıra şehir genelinde uluslararası otel zincirlerinin artan yatırımlarının önemine işaret eden Vali Harput, şunları kaydetti: “Bunlarla birlikte başta termal olmak üzere 3.yaş ve sağlık turizmine yönelik çalışmalar Bursa’nın turizm pastasından daha fazla pay almasını mutlaka sağlayacaktır. Sanayi, tarım ve ticaret kenti Bursa’nın turizm hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Bugün itibariyle 7 bini termal olmak üzere ilimizde turistik yatak kapasitesi 20 bine yaklaştı. Bu rakam turizm altyapısı açısından oldukça önemli.”

"BURSA, SAĞLIK VE TURİZMDE DÜNYADA MARKA KENT KONUMUNA GELECEK"

Harput, Dağyenice Termal Turizm Gelişim Bölgesi, Bursa Sağlık Serbest Bölgesi ile Mustafakemalpaşa 3. Yaş ve Sağlık Turizm Merkezi’nin de sektörün hizmetine sunulmasıyla sağlık ve turizmde Bursa’nın sadece Türkiye’de değil, dünyada marka kent konumuna geleceğine işaret etti.

Tarihi ve kültürel mirası, Cumalıkızık ve Hanlar Bölgesi gibi Unesco dünya mirasına aday iki önemli değeri, inanç merkezleri, doğası, ovası, gölleri, denizi, şelaleleri, Uludağ’ı, endemik bitki örtüsü ile Bursa’nın Merinos gibi Türkiye’nin en modern kongre kültür merkezine sahip olduğunu belirten Vali Harput, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yönde de önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bursa Kongre ve Tanıtım A.Ş.’yi bu yüzden kurduk. Bursa Jeotermal A.Ş., Bursa İl Özel İdaresi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliği ile kurduğumuz şirket, hem kongre turizmi hem de Bursa’nın tanıtımına yönelik önemli çalışmalara imza atacak. Tüm bu çalışmalar ışığında şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Bursa 2023 yılında 5 milyon turist hedefine ulaşacak. İstanbul ve Antalya ile birlikte Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasında yerini alacak."

Editör: TE Bilisim