Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Bursa'da yamaç paraşütü tutkunu üniversite öğrencisi Samet Sarıuşak (23), doğu hattından atlayarak bir buçuk saat boyunca Bursa'yı görüntüledi. Single Pilot Sarıuşak, önümüzdeki günlerde batı hattından uçarak Nilüfer bölgesini dolaşıp Kent Meydanı'na iniş yapacak. Uçmanın özgürlük olduğunu ifade eden Samet Sarıuşak, "Üniversite öğrencisiyim. Yaklaşık 3,5 yıldan bu yana yamaç paraşütü ile uçuyorum. Uçuşlarımı tek kişilik yapıyorum. Yamaç paraşütünde 2 kişilik de uçulabiliyor." dedi.

Bursa'nın doğu hattında uçtuğunu dile getiren Sarıuşak, "Bursa'nın 800 metre yükseklikteki Zeyniler Köyünden atlayışımı gerçekleştirdim. Kestel'de oturduğum için Kestel, Cumalıkızık, Teleferik, Uludağ, Otosansit ve Bursa'nın doğu bölgelerini havadan HD kameram ile görüntüledim. Bin 500 metre yüksekliğe kadar çıktım. Bir buçuk saat boyunca toplam 10.3 kilometre mesafe kat ederek Bursa'nın üstünde uçuşumu gerçekleştirdim." diye konuştu.

Yamaç paraşütü ile uçmayı çok sevdiğini kaydeden Sarıuşak, "Yamaç paraşütü ile klasmanda yarışmalara katılacağım. Yamaç paraşütü ile uçmayı herkese tavsiye ediyorum. İsteyenler ücretini verip iki kişilik yamaç paraşütü ile uçabiliyor. Uçmak gerçekten farklı bir duygu. Hayata başka bakıyorsunuz, stres atıyorsunuz. İlk uçuşta şehirde hava sıcak olsa da yukarıda hava soğuk gelebiliyor. Ancak zamanla alışıyorsunuz." diye ifade etti.

Bursa'nın batı hattında da uçmayı hedeflediğine işaret eden Sarıuşak, "Batı hattında Nilüfer, Hürriyet, Dikkaldırım, Timsah Arena, Ertuğrulkent, Altıparmak gibi semtleri dolaşmayı hedefliyorum. Doğanbey TOKİ konutlarının üzerinden Bursa'nın güzel görüntülerinin çıkacağını düşünüyorum. Hobi olarak yaptığım bu çalışmada görüntüleri HD kalitesiyle çekiyorum. Bursa'yı tepeden görüntülemek çok güzel." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim