Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
 Önceki gün başlatılan IŞID, PKK ve DHKP-C’ye yönelik toplu terör örgütü operasyonuna dün de devam edildi.Baskın yapılan IŞİD militanlarının çoğunun adresinin İngiliz dış istihbaratı MI6’in yaptığı dinlemelerle tespit edildiği öğrenildi.
Türkiye’nin bir çok ilinde önceki gün başlatılan operasyonlara dün de devam edildi. Dün de 25 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 371 kişi gözaltına alınırken, iki günde toplam gözaltı sayısı 668’e yükseldi. Bu operasyonlarda çok sayıda IŞİD üyesi de gözaltına alındı. Bu militanların belirlenmesinde İngiltere ile yapılan ortak çalışmanın etkili olduğu öğrenildi. 
 
3 İngiliz kızın peşinden...
 
İngiltere vatandaşı 3 genç kızın Türkiye üzerinden IŞİD bölgesine geçmesinin ardından İngiliz dış istihbaratı MI6 ve İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard’ın temsilcileri, İstanbul’a gelerek burada Türk emniyetiyle koordineli olarak çalışmaya başlamıştı. Bu işbirliği kapsamında İngiliz istihbaratın telefon dinleme ve internet takip kapasitesi de etkin bir şekilde kullanıldı. Önceki gün İstanbul’da evlere düzenlenen baskınlarda da bu dinlemeler sonucu elde edilen bilgiler hedef belirlenmesi açısından çok etkili oldu. 
 
‘Güvenli evler’ dinlendi
 
İngiliz istihbaratı IŞİD’e adam toplayan, yardım yapan ya da IŞİD’e katılımı muhtemel kişilerin İstanbul’daki ‘güvenli evler’ini dinlemeler sonucu tespit etti.Daily Mail gazetesinin haberine göre MI6 ajanları, Türkiye’nin IŞİD’in üzerine kararlılıkla gidileceğini açıklamasının hemen ardından elindeki tüm istihbaratı Ankara ile paylaştı. İstanbul’da 140 eve düzenlenen baskınlarda MI6’in sağladığı bilgiler ve İngilizler tarafından verilen adresler önemli rol oynadı.

Güvenli evlerin adreslerinin İngilizler tarafından yakalanan IŞİD militanlarının laptop ve cep telefonlarından tespit edildiği, birçoğunun Avrupa’dan gelen ve Suriye’ye geçmeden önce İstanbul’da geçici süreyle konakladıkları evler olduğu belirtildi. 
 
İl il gözaltılar
 
Operasyonlar kapsamında dün İstanbul’da 8, Şanlıurfa’da 30, Konya’da 16, Ankara’da 20,  Adıyaman’da 15, İzmir’de 8, Aydın’da 18, Şırnak’ta 15, Tunceli’de 5, Adana’da 54, Erzincan’da 8, Antalya’da 13, Bursa’da 7, Mardin’de 6, Siirt’te 5, Diyarbakır’da 64, Batman’da 11, Ağrı’da 16, Iğdır’da 6, Muş’ta 4, Elazığ’da 3 kişi gözaltına alındı. 
 
Gece de sürdü
 
Dün akşam saatlerinde de Gaziantep, Malatya ve Elazığ’daki  operasyonlarda 13’ü yabancı, 28 şüpheli gözaltına alındı.

Editör: TE Bilisim