DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Büyük Menderes Nehri'nin taşması sonucu Söke Ovası'nda yaklaşık 50 bin dekar tarım arazisi su altında kaldı. Yağmurların devamı halinde bu miktarın artması bekleniyor.

Son günlerde Büyük Menderes havzasına mevsim normallerinin üzerinde düşen yağış, nehrin bu kış da taşmasına sebep oldu. Geçen hafta yatağından yavaş yavaş taşan Büyük Menderes, hafta sonu Kalçık, Karaatlı, Burunköy, Akçakaya, Pamukçular ve Nalbantlar ovalarını su altında bıraktı. Beşparmak Dağları'ndan yan derelerle taşıdığı suyu Büyük Menderes'le buluşturan Bağarası Sarıçay Deresi de taşarak, kenarlarındaki koruyucu setlere hasar verdi. Söke Ovası Sulama Birliği'nin zamanında müdahalesiyle Sarıçay’ın tehlike oluşturması önlendi. Çine Adnan Menderes Barajı'yla havzadaki dere sularının Büyük Menderes’e kontrolsüz ulaşması önlendiği halde ovadaki taşkınların devam etmesi, Büyük Menderes'in yatağının temizlenmemesine bağlanıyor.

Koçarlı Ovası'na kadar tamamlanan nehir yatağı temizleme çalışmalarının Söke Ovası'nda da yapılmasını beklediklerini söyleyen Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, "Aşağı Büyük Menderes havzasında yer almamız nedeniyle her kış taşkın tehlikesi yaşamaktayız. Büyük Menderes, ovamızda yatağının dar olması nedeniyle suyunu taşıyamıyor ve taşıyor. Temennimiz, Söke Ovası'ndan geçen Büyük Menderes'in yatak temizliğinin bir an önce yapılması. Bir de bizim için önemli olan, ovamızdaki toplulaştırmada projede yer alacak koruma setlerinin hayata geçirilmesiyle taşkın riskinin en aza indirilmesidir." dedi.

Editör: TE Bilisim