Şimdi Dilipak.. Şimdi Dilipak..
Büyükçekmece Gölü’nde başlatılan temizlik çalışmaları kapsamında, gölün dibindeki balçığın önemli bir bölümü çıkarıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, gölün göçmen kuşların üreme bölgesi olduğuna dikkat çekerek, çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi.

Büyükçekmece Gölü’ne baraj yapılmasının ardından, bölgenin fosseptiğinin de aktığı göl hızla kirlenmeye başladı. Etrafa kötü kokular saçan gölde balçık seviyesi gittikçe yükseldi. Gölde balık türleri yok olduğu gibi, göçmek kuşlar için üreme alanı olan bölgeden kuşlar da uzaklaştı. Bunun üzerine Büyükçekmece Belediyesi gölde temizlik çalışması başlattı. Kapsamlı bir çalışma ile gölün önemli bir kısmı temizlendi. Gölde avlanan balıkçılar da temizlik çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Göldeki temizlik çalışmaları, göçmen kuşlar açısından da büyük önem arz ediyor.

Gölün Mimar Sinan Köprüsü’nün deniz tarafında kalan kısmının temizlendiğini açıklayan Belediye Başkanı Hasan Akgün, temizlenmeyecek olan diğer kısımda fosseptik toplanmadığını söyledi. Akgün, "Bu proje aslında çok kapsamlı bir çevre projesidir. Hem doğanın korunması, hem de gölde yaşayan canlıların yaşam kalitesini arttırmak adına önemlidir. Temizlenen göl yeniden hayat bulacak. Ayrıca göl ve çevresini hayata geçirilecek projelerle kültür ve turizm açısından da cazibe merkezi haline getireceğiz. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra, Mimar Sinan'ın önemli eserleri olan tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü ve Kervansaray'ı içinde barındıran Kültürpark'ın cazibesi daha da artacak." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim